Columns archief

Soms een beetje te

Paula heeft last van keuzestress dus schreef ze daar een column over, dat kan haar helpen te kiezen. Denkt ze.

.

.

Ik heb last van keuzestress en dat komt door alle activiteiten die nu in Drijber worden georganiseerd. Dat is niet prettig, hoor, keuzestress. Kijk, dat zit zo. Vóór corona had ik het druk, soms een beetje te. Tijdens de lockdowns werd ik soms een beetje somber. Sommige mensen varen er wel bij dat ze veel minder prikkels krijgen. Ik niet. Ik miste de contacten, niet alleen binnen het dorp, maar ook daarbuiten. En toen ineens, nou ja, bijna ineens, mocht er weer van alles. En worden er heel veel leuke activiteiten georganiseerd. Wel veel, soms een beetje te. Want ik vind alles leuk, nou ja, bijna alles. En wil overal aan meedoen, nou ja, bijna overal. Ik moet kiezen. Dat deed ik en dat doe ik.

Het begon op Tweede Paasdag, ’s middags gingen we klootschieten, ’s avonds naar het paasvuur. Twee dagen later was er een informatieavond over het NK Wielrennen, dat graag dóór het dorp wil in plaats van eromheen. Dus daar was ik bij. De zaterdag daarop organiseerde Tienerwerk haar jaarlijkse Playbackshow. Ik was van de partij en ik deed twee liedjes met twee verschillende mannen. Nee, niet mijn eigen, die deelt liever het bed met mij dan het podium. Hij heeft wel  onze optredens gefilmd.

De woensdag daar weer op was de eerste Buurttoafel en een fietstocht, op Koningsdag. Ik heb verstek laten gaan, en ga vanavond (ik schrijf dit op vrijdagavond 29 april) ook niet naar de Spelletjesavond. Want morgenavond is de Pubquiz en daar doe ik wel aan mee, met de Struunsters. Kom zelf maar kijken wie dat zijn. Dan is het een weekje rustig, stilte voor de storm. Zaterdag 7 mei kunnen we de kas van ’t Kaampie spekken bij een livestream van de Vrienden van Amstel Live. En op dinsdagavond 10 mei is er een informatieavond over Duurzaam gewicht verliezen. Nee, dat is wat anders dan Duurzaam Drijber, die de dag daarna haar maandelijkse vergadering houdt waar alle (aspirant)leden welkom zijn. Als voorzitter moet ik daar natuurlijk bij zijn. En nog een dag later kun je leren hoe je je nagels verzorgt. Tenslotte, op zondag 15 mei, is er een verrassend Drijbers Ommetje.

Genoeg keus dus om een heleboel leuke dingen te doen. Soms een beetje teveel keus. Maar ach, dat overleef ik ook wel.

Paula

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen