Columns archief

Pubquiz vraag

Wanneer het een pubquiz vraag was geweest, had ik er geen antwoord op geweten.

In ieder geval komt het niet van de zolder van ’t Kaampie. Daar is nog niet zo gek lang geleden de boel al grondig uitgemest. Een container vol overbodige rotzooi is toen afgevoerd.
Door voortschrijdend inzicht en chronisch ruimtegebrek kan het bestuur natuurlijk alsnog besloten hebben meer op te ruimen. En het geheime badkamertje toch af te breken. Er moest immers ruimte gezocht worden voor de podiumdelen van het toneel! Maar ja, waarom bouw je dan geen schuurtje?
Dan herinner ik me opeens het prachtige verhaal van Andries Middelbos.
Het verhaal dat hij tijdens de Buurttafel vertelde over de tobbe. Daarin moest hij als laatste van een groot gezin plaats nemen om gewassen te worden. Met water waarin -vermoedelijk en ook zeker weten- al geplast was door zijn voorgangers.
Maar hierin heeft hij niet gezeten. Dit is geen zinken jaren ’50 teil. Dit is een witte van geëmailleerd plaatstaal en je kunt er in liggen. Tenminste wanneer je de schotelantenne er uit haalt.
Het raadsel “Wat doet dit ligbad hier?” vraagt om een oplossing en wanneer je die niet vindt, verzin je er een.
Ik denk dat de toneelgroep al wil oefenen voor volgend jaar. De titel is “Songfestival” en in scene twee moet de hoofdrolspeler “zuiver” leren zingen.
Daarom gaat hij in bad om daar al jodelend zijn stembanden te trainen. Hij mag tenslotte Nederland vertegenwoordigen maar tijdens de officiële uitzending blijkt de schotel gestolen en …
Hoe het afloopt kunnen jullie te zijner tijd zelf bekijken.
Het kan ook zijn dat de jeugd tijdens hun “omruilavond” er ingetrapt is dat deze berg oud ijzer het meest waardevolle van alles was. Ze proberen het nu op Marktplaats te verkopen en dat lukt eventjes niet.
Stiekem hoop ik ook dat het hoogtepunt van de spelweek dit jaar een badkuiprace over het Linthorst Homankanaal wordt.
Wie heeft er nog meer een tweedehands ligbad ?

BruunGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen