Nieuws

Uitnodiging bewonersbijeenkomst Roode Brand en Zuidmaten

Prolander houdt zich – in opdracht van de provincie Drenthe – bezig met de inrichting van de gebieden Roode Brand en Zuidmaten, bij Drijber. Om een ontwerp te maken dat ook recht doet aan de behoeften en wensen van de omgeving, werkt Prolander graag samen met de omwonenden. Daarom bent u als bewoner en/of perceeleigenaar in het gebied van harte uitgenodigd voor een bewonersbijeenkomst op donderdagavond 29 februari.

– Datum en tijd: donderdag 29 februari, 18.00 – 22.00 uur

– Locatie: Dorpshuis ‘t Kaampie (Nijenkamp 1, Drijber) – Aanmelden: via het online aanmeldformulier

Prolander is gestart met de voorbereidingen van de planvorming. Vanuit het waterschap en de provincie heeft Prolander een aantal doelen meegekregen. Die plannen worden de komende tijd uitgewerkt. Voordat Prolander gedetailleerd gaat ontwerpen, willen ze graag van bewoners horen wat hun wensen en zorgen zijn, zodat ze hier zoveel mogelijk rekening mee kan houden bij het uitwerken van de plannen.

Tijdens de bijeenkomst kunt u als bewoner van het plangebied uw kennis en ideeën delen en meedenken over recreatiemogelijkheden (zoals wandelpaden), de beleving van het gebied en de visie op de omgeving. Verder krijgt u toelichting op het project: hoe zien het projectgebied en de planning eruit en wat zijn de beleidsdoelen voor het project?

Verder zijn er experts van Prolander en vertegenwoordigers van de gebiedspartners aanwezig. Zij kunnen uw vragen beantwoorden. Tijdens de bijeenkomst kunt u ook zorgen en wensen met Prolander te delen. Daarmee houdt Prolander dan rekening bij de verdere uitwerking van het ontwerp. De inbreng van omwonenden is van belang.

U kunt zich voorbereiden op de bewonersbijeenkomst door na te denken over vragen zoals: hoe gebruikt u het gebied? En hoe beleeft u het gebied? Dit is waardevolle informatie voor het ontwerp.

Programma

Het officiële programma begint om 19:00 uur, maar onder het genot van een hapje en een drankje is het goed kennismaken. Daarom start de avond om 18:00 uur met een stamppotbuffet.

· 18:00 – 19:00 Optioneel: stamppotbuffet

· 19:00 – 19:30 Inleidende presentatie en vragen

· 19:30 – 20:30 Langs de thematafels deel 1

· 20:30 – 20:45 Pauze

· 20:45 – 21:30 Langs de thematafels deel 2

· 21:30 – 22:00 Gezamenlijke terugkoppeling en afsluiting

Aanmelden

Laat weten of u aanwezig kunt zijn en of je gebruik wil maken van het buffet. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Deze kunt u bovenaan dit bericht vinden en op www.provincie.drenthe.nl/oudediep. Mocht dit niet lukken, dan kunt u mailen naar oudediep@prolander.nl of telefonisch contact opnemen met Wendy Tromp van Prolander (06-25317123).

Meer weten?

Prolander verstuurt een digitale nieuwsbrief om de omgeving op de hoogte te houden van project ‘Roode Brand en Zuidmaten’ en overige projecten in het Oude Diep. U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief via het online aanmeldformulier. Dan ontvangt u automatisch belangrijke en interessante updates.

Houd ook drijber.net en de dorpskrant in de gaten om op de hoogte te blijven van het project.


  • Ingekomen bericht van Prolander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen