Nieuws

Park De Hullen: Afsprakenbrief is ondertekend

Van De Krant van Midden-Drenthe 20 december 2023:
Bijschrift foto: De ondertekening van de Afsprakenbrief bij de ingang van bungalowpark
De Hullen door Karina Jansen van het verenigingsbestuur en rechts wethouder Rico Schans. Gemeente Midden-Drenthe.

De omvorming van vakantiepark De Hullen in Drijber naar permanente bewoning is een stap dichterbij. Het bestuur van het park en de gemeente maakten hier afspraken over. Vrijdagmiddag ondertekenden zij gezamenlijk de zogeheten Afsprakenbrief.

Eerder bleek al dat een overgrote meerderheid van de eigenaren en gebruikers van de 89 huisjes in Drijber voor de woonbestemming zijn. De meeste mensen wonen er ook al permanent, al dan niet met een gedoogbeschikking van de gemeente.

Meer stappen
Er moeten nog wel meer stappen worden gezet voordat de recreatiebestemming definitief omgezet kan worden in een woonbestemming. Een werkgroep van negen huiseigenaren zet momenteel de wensen van het park op papier. Dit zogenoemde streefbeeld gaat over onder meer de wegen, de straatverlichting, het groen en de afvalinzameling.

De gemeente bekijkt vervolgens of de wensen van het park passen in het beleid. Na overleg ontstaat een gezamenlijk streefbeeld. Als ook over de kosten hiervan overeenstemming is bereikt, wordt een concreet plan uitgewerkt. Sommige huizen moeten mogelijk worden verbouwd omdat ze niet aan de eisen voor wonen voldoen.

Vitale Vakantieparken
Park de Hullen is onderdeel van het project Vitale Vakantieparken. Hiermee wil de gemeente aan de ene kant vakantieparken behouden en versterken. Aan de andere kant zijn er parken die toeristisch nauwelijks betekenis meer hebben. Daarvoor wordt in overleg met eigenaren en gebruikers een andere functie gezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen