Nieuws

Dorpsvisie Drijber

Vorig jaar, 2023 hebben we een kleine commissie opgezet die bezig is met de dorpsvisie van Drijber.
In dat jaar hebben we een informatie avond georganiseerd voor de inwoners van Drijber en omstreken waarbij wij uitleg konden geven wat een dorpsvisie inhoudt.

Daarbij hebben wij flink wat informatie kunnen opdoen wat er speelt bij de inwoners van Drijber en omstreken.
Onder andere over hoe zij denken over verkeer en veiligheid, woningen en de leefbaarheid van en in Drijber.
Daarnaast kwam ook de vraag die avond, wie wil er mee denken en helpen om een dorpsvisie in elkaar te zetten.
Hierop hebben we op heden nog geen reacties gehad.
Op 22 januari hebben we aangeschoven bij de buurttoafel. Waar we ook nog meer info konden ophalen over hoe deze mensen dachten over wel of niet blijven wonen in het dorp en wat zij al gedaan hebben om hier te blijven wonen.
Er staat nog een bezoekje gepland bij de jongeren. Onder het genot van een hap(je) en een drankje willen we ook graag van hun weten wat zij in de toekomst graag willen wat met Drijber te maken heeft.

Ook op deze manier willen we iedereen blijven betrekken bij het maken van de dorpsvisie en willen we ook graag iedereen uitnodigen om aan te sluiten van het maken van deze dorpsvisie.

De dorpsvisie kan ingedeeld worden in verschillende thema’s. Wil jij bijvoorbeeld alleen mee denken en helpen met het stukje wonen in Drijber, of bijvoorbeeld alleen bij de leefbaarheid dan kan dat.

Het maken van de dorpsvisie zal ongeveer 1 tot 1,5 jaar duren. Wanneer deze klaar is wordt het gepresenteerd aan de gemeente en weten zij wat de behoeftes van ons dorp zijn, zodat ze daar in de toekomst mee aan de slag kunnen. Daar moeten we vooral aan denken toch? De toekomst van de inwoners van Drijber en omstreken.

Regelmatig zitten we om de tafel met de Gemeente en Welzijn van Midden Drenthe. Zij helpen graag mee en geven over hoe een dorpsvisie te maken, en hebben wij ook een contact persoon vanuit hun wanneer we vragen hebben.

Wil jij mee doen, meldt je dan aan bij Ellie Oosterhuis, Robert Neppelenbroek of Merel Bisschop. Of we zien je bij 1 van de bijeenkomsten die gepland staan! Hoe meer zielen hoe meer…. info die we door kunnen spelen! We horen graag van jullie.

Groet de dorpsvisie commissie,

Robert Neppelenbroek
Ellie Oosterhuis
Merel Bisschop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen