Columns archiefNieuws

Wie kan het sneller dan Femmie?

Zo’n drie jaar deed ze erover, ons Femmie. En het waren ook nog eens Corona-jaren, dus ze had zeeën van tijd. Geen toneel, geen steps, geen volleybal, geen feestjes, geen vrijwilligerswerk, niets van dat alles. Toen besloot ze dit project aan te grijpen om haar dagen wat zin en kleur te geven. Nou ja, kleur, vooral allerlei tinten geel en bruin, variërend van donkerbruin tot bijna zwart, en een heel klein beetje groen. Maar wat viel het tegen. Na verloop van tijd, toen de corona-regels versoepelden, werden hulptroepen ingeschakeld. Iedereen die maar een beetje kon puzzelen werd uitgenodigd om een paar uur te helpen. Soms alleen, soms samen. Er waren er zelfs die hun eigen verlichting meenamen. Wellicht  dat de tinten dan wat beter te onderscheiden zouden zijn. Sommigen taaiden na verloop van een aantal uren teleurgesteld af, geen enkel stukje kunnen aanleggen, Anderen waren wat fortuinlijker en legden een of soms twee stukjes aan. In de hoop dat Femmie niet de volgende dag besloot dat het toch niet klopte en ze weer verwijderde.

Gelukkig was het puzzelstukjes aanleggen wel heel gezellig, en werden vele koppen thee genuttigd en alle dorpsnieuwtjes werden uitgewisseld, ondertussen naarstig zoekend naar dat ene passende stukje. En langzaam maar zeker vorderde de puzzel. Hij had inmiddels een prominente plek gekregen aan de voorkant van de boerderij, met zicht op straat, en dus met goed licht. Wie er niet al te snel langs fietste, zag regelmatig gebogen hoofden boven de puzzel hangen.

Na zo’n drie jaar, van af en toe en soms wat langer achter elkaar door, puzzelen, werd het onvoorstelbare waar. De puzzel was klaar. Nou ja, bijna dan. Er waren namelijk geen 1000 stukjes maar slechts 999.

Femmie zou Femmie niet zijn als ze anderen niet ook dit geluk gunt. Dus de puzzel ligt nu in de Kaampiepuzzelbieb, voorzien van een briefje en een foto waarop te zien is welk puzzelstukje mist. Iedereen is bij dezen uitgenodigd om de puzzel sneller te maken dan Femmie.
Ik hoor graag wie de uitdaging aanneemt en vooral hoe de vorderingen zijn.

Veel plezier er in elk geval mee.

En nee, ik was niet degene die haar lamp meenam naar Femmie.

Paula

One thought on “Wie kan het sneller dan Femmie?

  • Weet zeker dat dat mij niet gaat lukken maar ik wens iedereen die de uitdaging aangaat veel
    Succes . Maar de vraag is wel
    of je je dan net zoveel plezier aan deze puzzel zult beleven

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen