Nieuws

Portretschilderen. Bericht 10

Het besef dat het niet netjes is dringt heus wel tot me door, maar ik begin dit laatste bericht over het schilderen van portretten toch lekker met mezelf.
Ik vond het geweldig leuk om samen met jullie op zes verschillende plekken in het dorp te werken aan deze zelfportretten. Op camping “De Stal”, bij familie Van der Starre, met Harmke in het Kleine Kerkje, bij de familie Oort, drie keer in ’t Kaampie en natuurlijk een flink aantal keren in de school zijn er meer dan 175 prachtige zelfportretten geschilderd. Van alle kanten is er meegewerkt om alles voor elkaar te krijgen. Edwin regelde de panelen, zonder Atie waren er geen gerasterde foto’s, Henk Jan hielp met uitzagen, Marijke met verfadviezen, Marten, Koop, Tinus en de halve familie Oort met bevestigen aan de bomen en jullie allemaal met schilderen. Ik had ook kunnen gaan vissen, maar dit vond ik veel leuker.
De bedoeling van de commissie was natuurlijk om “Drijber op de kaart” te zetten, samen met  “De Fietsensteiger”, “Het Drijberse Heideschaap” en straks “De Fietsbrunch bij de Kerk”.
Over belangstelling hebben we niet te klagen.  Afgelopen vrijdag kwam mevrouw (we mochten Jetta zeggen) Klijnsma gezellig een bak koffie drinken in ’t Kaampie en op de zorgboerderij. De Commissaris van de Koning trakteerde daarbij op taartjes met “Het schaap” als decoratie.
Ze wilde alles weten, vooral ook met de kinderen praten en zeker de kunstwerken zien. Desgevraagd hield ze heus wel van een geintje, maar wilde liever niet in de badkuip met wieltjes op de foto.
Later op de dag maakte S.B.S.6  opnames die ’s avonds uitgezonden werden in “Hart van Nederland”. Een trotser oma als Femmie met haar jongste kleinkind, heb ik niet vaak op T.V. gezien.
 
Bruun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen