NieuwsThuis

Iedereen OpFietse naar grote hoogte

Op 13 september 2023 willen wij wederom laten zien dat ‘iedereen op fietse’ kan. Als onderdeel van het programma Een Leven Lang OpFietse in aanloop naar het EK Wielrennen in september, willen wij mensen voor wie het minder vanzelfsprekend is om de VAM-berg te beklimmen, toch deze ervaring bieden. De eerste editie van Op Fietse naar grote hoogte vond plaats in 2019 in het kader van het WK Paracycling in Emmen. We hebben destijds de berg gebruikt om een unieke fietservaring te creëren voor mensen met en zonder een beperking. Inclusie en meedoen waren de twee belangrijkste thema’s. Met als hoofddoel: aandacht vragen voor fietsen en mensen met een beperking.

In de EK Wielrennen 2023 editie van Op Fietse naar Grote Hoogte gaat zich wederom richten op het ervaren van de beklimming. Dit mag fietsend, hardlopend of wandelend. Er zijn vele doelgroepen te bedenken, die via het Drentse fietsnetwerk benaderd gaan worden. Denk aan cliënten uit instelling voor blinde en slechtziende mensen, deelnemers van gehandicaptensportvereniging, cliënten van dagbestedingen, cliënten van instellingen voor mensen met meervoudige beperking, nieuwkomers in Nederland, overige para-sporters, maar wellicht ook kinderen uit aandachtswijken, etc. Iedereen die wil mag meedoen!

Ons doel is om iedereen een fietsbeleving te geven. Daarom regelen we zoveel mogelijk aangepaste (elektrische) duo-fietsen, tandems, handbikes, rolstoelfietsen, mountainbikes en driewielers om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen naar de top kunnen komen.

Zit je op het speciaal onderwijs? Heb je een lichamelijke beperking? Woon je in een instelling of werk je op een sociale werkplaats? Dan is deze dag helemaal voor jou! In meerdere groepen ga je onder begeleiding fietsend of lopend de Col du VAM beklimmen. Doe mee met activiteiten boven op de VAM-berg en moedig de deelnemers aan!

  • Het startpunt is bij Dorpshuis ’t Kaampie, Nijenkamp 1, 9419 TM Drijber
  • We verzamelen daar om 13:00 uur voor een kop koffie of thee
  • Om 13:30 is het startschot en zullen de deelnemers vertrekken
  • Kies voor een afstand van 5 of 25 km fietsen of wandelen richting de Col du Vam
  • Of kies ervoor om rechtstreeks naar de top te gaan in 1,5 km
  • De finish is op de VAM-berg
  • Het evenement duurt tot 16:00 uur en zal afsluiten is bij ’t Kaampie

Aanmelden kan nog steeds en meer informatie vind u op de website van sportdrenthe

  • Ingezonden bericht provincie Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen