Columns archief

Ongemakkelijk

Zonder van plan te zijn depressief te worden wegens de naderende herfst, wil ik jullie toch deelgenoot maken van het ongemak…

.

.

waarmee Sapie en ik door gesloten tuindeuren worden opgezadeld.

Ja, ik ben me bewust van het risico straks voor twee personen contributie te moeten betalen.
Toch durf ik deze column te schrijven; met enige schroom, dat wel. Want het gaat over een wekelijkse privéhappening waarbij we erg van een derde partij afhankelijk zijn. Helaas is de periode beperkt tussen een eerste warme voorjaars dinsdag en de laatste dinsdagmorgen van een oude wijvenzomer. Omdat die op dit moment vermoedelijk al is afgelopen, zullen we de agenda weer zelf in moeten vullen. Met eigen activiteiten en de museum jaarkaart.
Maar IN het seizoen gaan we helemaal los! Het begint al met een cruise langs de Hoogeveense etalages en het doorploegen van digitale folders van de Wehkamp, Adidas en Bol.com.
Daarna het wikken en wegen en het uiteindelijke aanschaffen van een nieuwe outfit. Vervolgens het minutieus volgen van de Buienradar en voor de zekerheid Piet Paulusma en het Journaal. Wanneer alle seinen op groen staan gaan we ’s maandags, zo gespannen als een veer, een uurtje eerder beddewaards.  De wekker opwinden is dan niet meer nodig!
’s Morgensvroeg staan we voor dag en dauw op om er zeker van te zijn dat we klaar staan. Want als de eerste auto het parkeerterrein van ’t Kaampie oprijdt dan….dan begint het.
De eerste tonen van de muziek klinken nogal zachtjes en voor ons bijna onhoorbaar. Maar we weten dat het moment suprême nu elk moment kan aanbreken. Daarom kunnen we elkaar, nog net voor de tuindeuren van ’t Kaampie wagenwijd opengegooid worden, een hoge high five geven. Precies op tijd staan we allebei drie opgestapelde tegeltjes hoog.
Opeens luide muziek gecombineerd met ritmisch gestamp van voeten. En EEN STEM. Een stem die weinig tegenspraak duldt:  “Gaattie? We gaan door……..”. En dat doen we, naar voren en naar achter, tegels op en tegels af. “1,2,3,4,5,6,7,8………..6,7,8……6,7,8………..Toemaar…..Woewoewoe…….. Ja, dat is goed…..!” Ah, direct al een compliment! “Komtie……1,2,3,4……ja, basis……5,6,7,8…….. Knie op, 3,4 en links 6,7,8……
Na een aantal herhalingen van deze zetten horen we juf Janneke tevreden: “Een beetje warm geworden he?….. Komtieweer……… 1,2,3,4, links, rechts, hop de zijkant.” In het begin van het seizoen gutste op dit moment het zweet in onze splinternieuwe, nog strak zittende en fel gekleurde lycrapakjes. De rest van de oefening zaten we puffend uit in een tuinstoel. De laatste lessen konden we volgen tot en met “O.K., de laatste keer. !,2,3,4………..”. De kleuren waren wat flets geworden door het vele wassen en de pakjes lubberden ook enigszins: Het meedoen heeft zin gehad!

Dames van de steps: Ook namens Sapie bedank ik jullie hartelijk voor een heel seizoen fitness met geopende tuindeuren. De komende dinsdagen moeten we ons tussen 8.45 en 9.45 uur wat ongemakkelijk op een alternatieve manier vermaken.

Bruun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen