Columns archief

Zelluf doen

20.10u Zes mensen aan een ronde robuuste tafel, twee laptops erop plus een beamer die probeert www.drijber.net op een witte muur te projecteren. Wat niet lukt,  er zit schadelijke software op de site en de tafelgenoten maken zich daar druk om. Gelukkig maar. Want het dorp wil graag een veilige website. En deze mensen ook. Een van de deelnemers aan tafel doet niet echt mee aan de vergadering. De anderen kijken af en toe zijn kant op, hij is verdiept in zijn laptop, op dat moment nog niet verbonden met de beamer.

20.35u En dan ineens, middenin een zin van de voorzitter, kijkt hij op. De notuliste legt verschrikt haar pen neer, iedereen is in stille afwachting. ‘De tijdelijke site is klaar.’ Blikken vol ongeloof vliegen over de tafel heen en weer, de beamer wordt in rap tempo op zijn laptop aangesloten en even later staat de tijdelijke site op de witte muur. Enthousiaste kreten klinken op.

20.55u Twee andere deelnemers fluisteren onderling terwijl de vergadering wordt voortgezet, zij doen even niet mee. En ineens verschijnt er een agenda met een paar ingevulde data op de muur. Het is hen gelukt om net zo’n mooie agenda te maken als op de oude site. Iedereen blij. Ze maken een afspraak om met deze site door te gaan, tijdelijk, tot er een nieuwe komt. Er zal een offerte worden aangevraagd.

Drie weken later. Andere setting. Acht mensen aan een rechthoekige tafel, de groep is compleet én uitgebreid. Eén laptop gaat van sommige handen over in andere, wordt gedraaid en weer terug.

De keuzes van de vorige keer worden bevestigd: er komt een nieuwe site die wel veilig is. Maar ze willen het zelluf doen, dat is leuk en het scheelt een hoop geld. Over vijf weken, zo snel mogelijk na Oud & Nieuw, zal de groep weer bij elkaar komen, inclusief de nieuwe deelnemer. Dan gaan ze gezamenlijk een site bouwen, op een ander binnenwerk en wellicht ook in een ander jasje. Houd de website in de gaten en laat u verrassen. In het nieuwe jaar dus.

Voor nu wenst de redactie van drijber.net u alvast Fijne Feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar

Paula Laning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen