NieuwsTijdelijke

Zaterdag 21 maart: Compostactie

Gratis compost als beloning voor scheiden gft- en groenafval. Inwoners van de gemeente Midden-Drenthe kunnen op zaterdag 21 maart 2015 gratis compost ophalen bij de Attero in Wijster
Met deze actie bedanken de gemeente Midden-Drenthe en Attero de inwoners voor hun inspanning gft- en groenafval gescheiden aan te leveren. Attero maakt daar compost van. Een echt kringloopproduct, want organisch materiaal van de bodem komt weer terug in diezelfde bodem.

De inwoners van de gemeente Midden-Drenthe kunnen tussen 8.00 en 12.00 uur op vertoon van een legitimatiebewijs gratis compost (maximaal 1/2 kuub per aanhanger) ophalen bij Attero, VAMweg 7 in Wijster. De compost mag alleen in afgedekte aanhangers worden meegenomen, niet met tractoren en kippers. Er is voldoende compost aanwezig!

Inwoners bedankt
Al een groot aantal jaren bieden inwoners hun groente-, fruit- en tuinafval en ook groenafval (zoals snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Voor veel mensen is dat de gewoonste zaak van de wereld. Attero en de gemeente Midden-Drenthe bedanken daarom graag deze inwoners voor hun inzet. Het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Als dank stellen zij tijdens de Landelijke Compostactie gratis compost beschikbaar.

Goed voor de tuin: natuurlijke balans
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Meer informatie over het gebruik van compost in sier- of moestuin is te lezen op www.atterocompost.nl – klik hierbij op ‘Info consumenten’..

Goed voor milieu én portemonnee!
Compost is een echt kringloopproduct en legt CO2 vast in de bodem. Door het gebruik van compost helpt u dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde.
Naast compost haalt Attero ook duurzame energie uit gft- en groenafval. Door vergisting ontstaat duurzaam biogas, bron voor productie van groene stroom en groen gas. Ook maakt Attero van de houtachtige delen duurzame biobrandstof. Deze biobrandstof wordt gebruikt in speciale energiecentrales voor het maken van groene stroom.
Composteren is daarnaast een voordelige manier voor het verwerken van gft- en groenafval. Dat scheelt in de kosten. Voldoende stimulans om gft- en groenafval goed gescheiden te blijven aanleveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen