Nieuws

Zaak opgelost (update)

Vrijdagavond is het mysterie rondom Jannie Onschuld en het ongeluk in het dorp opgelost, met dank aan de vele detectives.

De Sherlock Holmes avond in het ’t Kaampie was een groot succes! Met een Kaampie gevuld met detectives kon de briefing stipt om kwart voor acht beginnen (Drijbenaren hebben bewezen dat ze wel op tijd kunnen komen).

De commissaris van de politie begon met het toelichten van het onderzoek. Er was donderdagavond een ongeluk gebeurt in het dorp. Jannie Onschuld, het slachtoffer, heeft met moeite kunnen vertellen wat haar is overkomen. Onderweg naar een sollicitatie bij de basisschool in Drijber is ze donderdagavond ergens van geschrokken en daardoor met haar auto van de weg af geraakt. Hierna is ze door iemand uit haar auto gesleurd, geslagen en gestoken met een scherp voorwerp. Ze was er nog steeds een beetje van in de war. Gelukkig kon de commissaris haar een beetje ondersteunen bij haar verhaal.

Hierna werden de buurtbewoners voorgesteld; Klaas Koe, Mina Mode, Siep Sleutelaar, Liesje Les, Martha Mattenklopper, Jozef Timmerman, Arie Afval en Kniertje Knip.

Na de briefing kon iedere groep op één van de tien plekken (de acht buurtbewoners, het bureau en het plaats delict) beginnen met het onderzoek. Om vervolgens zo alle plekken bij langs te gaan. De buurtbewoners (of inmiddels verdachten) konden worden ondervraagd. Waar waren zij ten tijde van het ongeluk? Kon iemand dat bewijzen? En wie verdenken zij? Naast de vragen was het, als echte dectectives, ook belangrijk dat er goed werd opgelet wat er allemaal te zien (en te ruiken en proeven) was. Misschien kon je het wapen wel vinden. En al die snoepjes, was dat misschien ook een aanwijzing?

Wat wel duidelijk was, is dat er iets wordt gedaan met hennep in dit dorp… Maar wie had hier wat mee te maken? En wat had dit met het mysterie te maken? Iedereen was op een manier wel te verdenken. Maar toch was er maar één echte dader.

Toen iedereen na het onderzoek weer terugkeerde in ’t Kaampie konden de conclusies worden getrokken. Wie is de dader? Wat is het motief? Wat is als wapen gebruikt? En welk bewijs is daarvoor? Gelukkig werd het mysterie opgelost!

Kort samengevat was het een mysterieuze, maar erg leuke avond georganiseerd door de activiteitencommissie van de kerk. Complimenten voor de organisatie!

  • De activiteitencommissie wil op haar beurt Bruun bedanken voor zijn inzet. Het idee van een moordspel was leuk, maar het verder bedenken en organiseren kwam niet van de grond en daarom werd de hulp van Bruun ingeroepen. Zonder hem was het niet gelukt. Bruun bedankt voor al je inzet, creativiteit en tijd!!

Nieuwsgierig geworden naar het verhaal of wil je het nog even teruglezen? Lees hier het verhaal van Holmes in Drijber.

« van 2 »

Foto’s: Henk Jan, Gea en Bruun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen