Duurzaam DrijberNieuws

Wie wil ons meehelpen?

Co√∂peratie Duurzaam Drijber (DD) is niet alleen druk met zonnepanelen, bloemrijke bermen en voedselbossen….,

maar wil zich ook sterk maken om de alsmaar oprukkende Eikenprocessierups op veilige afstand van ons dorp en omgeving te houden.

Omdat er inmiddels vele voorbeelden zijn dat de Koolmees echt Eikenprocessierupsen eet, heeft DD een initiatief gestart om het de Koolmezen zo aantrekkelijk mogen te maken om vaste bewoner van Drijber te worden of te blijven. Een eerste eenvoudige stap hiervoor is het ophangen van nestkasten zodat er komend voorjaar in ieder geval genoeg nestgelegenheid is.

Voor de aanschaf van nestkasten heeft DD een heel mooie toelage mogen ontvangen van de Stichting 800 jaar Drijber. Maar ook Landschapsbeheer Drenthe heeft ons 50 nestkasten gedoneerd! Dat maakt dat we binnenkort de beschikking hebben over zo’n 70 nestkasten! En die willen we graag met jullie op gaan hangen.

Nestkasten Koolmees
Nestkasten gedoneerd door Landschapsbeheer Drenthe

Wil je ook een bijdrage leveren om de Eikenprocessierups op afstand te houden? Of vind je het gewoon leuk om een aantal nestkasten op te hangen in ons ‘centrum’, bij je huis of in de nabije omgeving van Drijber? Stuur dan even een mailtje naar duurzaam@drijber.net. Zodra we een clubje hebben verzameld, kunnen we de handen uit de mouwen gaan steken! We horen graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen