Nieuws

Week van het Weven 2018

In de 3 noordelijke provincies is van 28 mei t/m 1 juni een atelierroute op het gebied van weven en aanverwante technieken.

.

.

Van galeries tot huiskamerateliers, van traditioneel tot 3D-weven, van gebruikstoepassingen tot beeldend weefwerk. Ook Weefkring ZW. Drenthe heeft in die periode “open atelier”. De leden van de weefkring tonen hun zelfgemaakt werk, geven demonstraties van verschillende weeftechnieken en bieden diverse inloopworkshops aan.

Jolande Persoon uit Drijber is lid van deze weefkring en toont ook haar zelfgemaakt werk. In “De Buurvrouw” van maart 2018 stond een artikel over Jolande met een foto van haar en haar weefgetouw.

Wat is er te doen tijdens de Week van het Weven?
Tentoonstelling van eigen werk.
Demonstratie van technieken: weven op getouw, weven op driehoekig raam, bandweven, kaartweven, kantklossen, spinnen, wol verven, macramé.

als volgt:
Weven op getouw – maandag t/m vrijdag
Weven op driehoekig raam – maandag en donderdag
Bandweven -maandag , donderdag, vrijdag
Kaartweven – maandag, dinsdag, vrijdag
Kantklossen – maandag, donderdag
Spinnen – dinsdag, vrijdag
Wol verven – dinsdag
Macramé – maandag t/m vrijdag

Korte inloop workshops: vlechten met slyngstokken, weven op een katapult, weven op een kaart, knoopringen maken, fitsen met rietjes of papier, vilten. Ook geschikt voor beginners en kinderen.

Op het terras kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee genieten van een korte digitale diavoorstelling van gemaakt werk van de afgelopen jaren.

U bent dagelijks van 11 tot 17 uur van harte welkom bij de weefkring aan de Boerveldweg 9,  7934 TH te Stuifzand.
Voor de actuele informatie over de verschillende ateliers kunt u de website www.week-van-het-weven.blogspot.nl raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen