Duurzaam DrijberNieuws

Wat vind jij belangrijk?

Duurzaam Drijber is begonnen, maar om richting te bepalen is jouw hulp nodig. Wat vind jij belangrijk?

Waar moet Duurzaam Drijber zich volgens jou op richten? Er zijn zoveel mogelijkheden! Al eerder is een kleine enquête gehouden bij de heropening van ’t Kaampie, maar daarmee is nog lang niet iedereen bereikt.

In deze enquête konden mensen ook aangeven of er een energie opwekkend fietspad naar school moest komen en of Duurzaam Drijber zich bezig moest houden met energiezuinige straatverlichting. Hierover is reeds overleg geweest met de gemeente, reactie van de gemeente:

“1. Energie opwekkend fietspad
Er zijn mogelijkheden met b.v. geïntegreerde zonnepanelen in het fietspad om energie op te wekken. Je moet je wel afvragen of dit de meest rendement volle manier is om energie te gaan opwekken. Ons beeld daarbij is dat je je veel beter kunt richten op zonnepanelen op daken of bv een veldopstelling met zonnepanelen om energie te gaan opwekken.
2. Openbare verlichting
Bedoeling is om op termijn alle openbare verlichting in de gemeente te gaan vervangen door LED verlichting. Dit doen we op basis van de onderhoudsplanning. In het buitengebied kiezen we daarbij voor groene LED lampen. Deze zijn habitat-vriendelijk, dus ze zorgen voor veel minder verstoring van het dierenleven (b.v. trekvogels en vleermuizen). ”

Bovenstaande punten zijn daarom nu geschrapt uit de enquête. Net als Restwarmte van Attero. Dat schijnt een zeer ingewikkeld proces te zijn en erg duur. Dat onderwerp blijft voorlopig even liggen en kan eventueel in een later stadium nog worden opgepakt.

Om samen verdere stappen te kunnen zetten, wil Duurzaam Drijber graat weten wat jij belangrijk vindt om Drijber duurzamer te maken. Vul de pol in door maximaal drie onderwerpen aan te vinken en  klik op ‘stemmen’. Dan kun je ook meteen de uitslag-tot-nu-toe zien.


[poll id=”5″]


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen