Nieuws

Vragenlijst overhandigd, en motie aangenomen

8 nov 2013 – Een aantal nieuwtjes over het ETP en Noblesse: Gisteravond voorafgaand aan de begrotingsraad werd een vragenlijst overhandigd door omwonenden ETP, en een motie over het ETP raadsbreed aangenomen. Tevens gaat het college verder met het innen van de dwangsom van Noblesse.

Voorafgaand aan de raadsvergadering over de begroting 2014, is er door omwonenden van het ETP een vragenlijst aangeboden aan burgemeester Broertjes met daarop de nog openstaande vragen uit de bijeenkomst van 21 oktober, en een aantal nieuwe vragen.

Tijdens deze vergadering werd er namens Gemeentebelangen door Jannes Kerssies een motie ingediend met daarop de eis dat met onmiddellijke ingang gedurende de periode van 1 jaar gestopt wordt met de voorbereidingen voor een nieuw bestemmingsplan voor het Energie Transitie Park Midden – Drenthe. Voordat het college besluit om met de voorbereidingen van het nieuwe bestemmingsplan verder te gaan , eerst ook een debat met de gemeenteraad te voeren waarbij ook de situatie van de omwonenden wordt geevalueerd. Deze motie werd unaniem aangenomen.

 

Het rapport van de commissie MER waarop PB een zienswijze heeft ingediend, ook namens 121 gemachtigden, is inmiddels bekend: http://www.commissiemer.nl/advisering/afgerondeadviezen/2838

 

Over Noblesse maakt de gemeente Midden Drenthe het volgende bekend: 

De commissie bezwaarschriften heeft het bezwaar behandeld van Noblesse tegen het opleggen en invorderen van de dwangsom à € 50.000 door de gemeente.

Het college heeft deze week besloten het bezwaar van Noblesse ongegrond te verklaren. Het college heeft daarbij het advies van de commissie grotendeels overgenomen. Het college gaat nu verder met het innen van de dwangsom.

 

Hieronder een foto van de overhandiging van de vragenlijst aan burgemeester Broertjes.

alt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen