Verslag windmolens informatieavond

Gisterenavond was de informatie avond van PB over de windmolens.Gezien een aardige opkomst is het een onderwerp dat wel wat stof doet opwaaien in Drijber. De avond begon met enkele mededelingen van PB waaronder de gemeenteraadsbehandeling van De Es. Daarna gaf voorzitter Robert de Wit het woord aan Klaas Koops en Pieter K. Beiden hadden zij een presentatie gemaakt over wat het betekent als er windmolens nabij Drijber geplaatst worden. Er werden volop vragen gesteld en als afsluiting heeft PB via formulieren geïnventariseerd wie er vóór of tégen windmolens is nabij Drijber. Met ruimte voor opmerkingen. PB gaat deze formulieren in de eerst volgende vergadering behandelen. En houdt ons daarna op de hoogte. Grote vraag is of de drie voorkeurslocaties vallen in een zogenaamd ´zoekgebied` voor windmolens. Hierover was discussie. Wanneer het wél in een ´zoekgebied´ valt dan hebben wij veel minder gronden om bezwaar tegen de windmolens te maken.

Hieronder staan de beide presentaties en een simulatie van hoe de windmolens daadwerkelijk er uit zullen zien wanneer ze geplaatst zijn (zover dit te berekenen viel).

Ook staat het inventarisatieformulier er bij. Wanneer u dit nog wilt invullen kunt u het printen en bij Paula Laning (De Brink 4, Drijber)  in de brievenbus doen.

2017-04-05 Peilen draagvlak Windmolens

2 Responses to Verslag windmolens informatieavond

 1. Helena Bakker schreef:

  Hallo,
  ik kan peilen draagvlak windmolens niet downloaden . Telkens geeft hij aan dat dit mislukt is.
  Hoe kom ik aan zo,n formulier?.

  Vanmorgen hadden we de jaarlijkse vergadering van het bungalowpark ” de hullen” van Drijber.
  Vele bewoners waren niet op de hoogte van het gegeven dat er windmolens mogelijk geplaatst gaan worden. Zou fijn zijn als het bungalowpark op de hoogte gehouden worden . We hebben een informatie kast bij het ingang van het park waar dit soort zaken kunnen worden opgehangen.
  Dit gebeurdt al regelmatig als er info is over het dorp Drijber. Zo’n 80 % van de 92 huizen worden permanent bewoont dus het gaat om nogal wat l inwoners van Drijber.

  Vriendelijke groet,
  Helena Bakker
  kanaal o.z 9-28
  9419TJ Drijber

  • van onze verslaggever schreef:

   Beste mevrouw Bakker,

   Dank voor uw reactie. De mensen die PB lid zijn krijgen sowieso alle informatie die verspreid wordt in hun brievenbus. De uitnodiging voor de avond over windmolens is huis aan huis verspreid, ook in het bungalowpark. Het kan zijn dat mensen met een nee-nee-sticker deze post niet ontvangen hebben of dat er anderszins iets is fout gegaan. Onze excuses daarvoor. Op de website van Drijber stond de uitnodiging ook vermeld. Het spijt ons dat u geen informatie heeft ontvangen. Wij zullen ons best doen daar in het vervolg nog zorgvuldiger mee om te gaan. Ik zal u een formulier mailen, zodat u deze alsnog kunt invullen. Onze excuses voor het ongemak.
   Hartelijke groet, Plaatselijk Belang Drijber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *