NieuwsNoblesse

Update stank Noblesse

25-03-2012 – VVD fractie stelde vragen over klachten naar aanleiding van stank Noblesse

In de commissie Ruimte en Groen van 12 Maart j.l. heeft de VVD fractie vragen gesteld over de klachten met betrekking tot de stank die wordt veroorzaakt door Noblesse Proteins, het nieuwe bedrijf dat sinds kort draait op het ETP bij Wijster.

Meerdere inwoners uit Wijster, Drijber maar ook Pesse hebben bij de gemeente Midden Drenthe reeds over stank geklaagd.

Burgemeester Broertjes noemde bij de beantwoording van de vragen dat het inregelen in de opstartfase tot de klachten heeft geleid. De gemeente heeft als toezichthouder direct op de klachten gereageerd.
de laatste tien dagen, zo verwoordde de Burgemeester waren er geen klachten meer geweest. De controles vinden twee keer per dag plaats. Het bedrijf heeft zeer recent een eindcontrole gehad, die plaatsvindt wanneer een bedrijf aangeeft productieklaar te zijn. Het bedrijf zegt dat het afstellen van de installaties steeds beter zal gaan en verwacht daarom dat het aantal klachten in de toekomst uiterst beperkt blijft, of dat klachten helemaal niet meer voor zullen komen. De gemeente houdt als toezichthouder in ieder geval de vinger aan de pols, aldus Burgemeester Broertjes. Mochten er nog weer klachten over stank zijn dan kunt u zich dus nog steeds in verbinding stellen met de gemeente. telefoon 0593-539222 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen