Nieuws

Uitnodiging Stichting Stolpersteine

Uitnodiging stichting Stolpersteine Beilen – 24 april 2015

De stichting Stolpersteine Beilen gaat op 24 april vijftien Stolpersteine leggen in de gemeente Midden Drenthe. Tien stenen voor Joodse mensen die in oktober 1942 weggevoerd zijn uit Beileroord en vijf  stenen voor verzetsstrijders uit de voormalige gemeente Beilen. Onder hen zijn Jan Vroom en Jacob Mijnheer uit Drijber. De Stolpersteine voor hen worden gelegd voor de ingang van de kerk aan de Berkenweg.

Iedereen is welkom om daar bij te zijn. Als er mensen zijn die de bijeenkomst in Theater De Regenboog bij willen wonen dan graag even aanmelden door middel van het aanmeldformulier die te vinden is in de link onderaan dit artikel. Geef daarbij ook aan of u mee gaat naar alle locaties of alleen naar Drijber. Het precieze tijdstip  waarop de Stolpersteine in Drijber gelegd worden is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal dit tussen 14.45 en 15.00 uur zijn.

Uitnodiging – 24 april 2015 – “Een mens is pas vergeten als zijn naam vergeten is”

DE STICHTING STOLPERSTEINE BEILEN nodigt u van  harte uit  voor  een  bijeenkomst ter gelegenheid van  het  leggen van vijftien Stolpersteine in de gemeente Midden-Drenthe.

Deze bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 24 april 2015 in theater “De Regenboog” van GGZ Drenthe, Altingerweg 1, 9411 PA Beilen.

Het officiële programma begint om 12.30 uur.  Graag verwelkomen we u vanaf 12.00 uur met koffie en thee. Omstreeks 14.00 uur gaan we naar de diverse locaties waar de slachtoffers worden herdacht.

Na afloop komen we weer bijeen in “De Regenboog” om met elkaar na te praten bij een hapje en een drankje. Onderstaande sprekers zullen een  bijdrage leveren aan  deze bijeenkomst:

Dhr. Hans van der Sluis, directeur GGZ Drenthe

Dhr. Ton Baas, burgemeester gemeente Midden-Drenthe

Dhr. Dirk Mulder, directeur Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Dhr. Gerben Dijkstra, historicus

Dhr. Binyomin Jacobs, Opperrabijn Interprovinciaal Opperrabinaat

Graag horen we uiterlijk zaterdag 14 april van u of en met hoeveel personen u aanwezig wilt zijn.

Aanmelden kan via het onderstaande aanmeldingsformulier.

AANMELDINGSFORMULIER-ZL 24-4-2015

Meer informatie over de stichting Stolpersteine: Bijlage stichting Stolpersteine Beilen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen