Nieuws

Tweede paasdag in Drijber

Het was weer een prachtige dag, met activiteiten van jong tot oud en ’s avonds natuurlijk het paasvuur!
De dag begon zoals gewoonlijk met druk rondrennende kinderen op zoek naar de felgekleurde paaseieren. Wie was het snelst, wie vond de meeste eieren en natuurlijk waar was dat laatste ei.

Voor de middag stond klootschieten op het programma. Om kwart voor twee waren de voorbereidingen klaar en was het wachten op de deelnemers. Iets na tweeën kwamen de eerste deelnemers aanzetten en rond half drie vertrokken de eerste teams. Al met al zijn 8 teams vertrokken voor het korte rondje via de Drijbersche Es. Niet alle ballen hebben de strijd overleefd. Wie weet komen die ooit nog ‘boven water’. Het team van Lennard, Tirsten, Mathijs en Gerrie haalde de laagste score en won de wedstrijd met slechts 31 worpen.

Als laatste stond het paasvuur in de planning. Een door Klaas mooi opgestapelde groene berg met snoeihout lag op grond van Derk op ons allen te wachten. Bij deze nogmaals dank hiervoor. Het was even de vraag wanneer de verwachte regen zou beginnen. Voordat de fakkels hun werk mochten doen werd de groene berg eerst nog actief beklommen. Uiteindelijk werd de top zelfs door meerderen gehaald. Gelukkig was het nog droog op het moment dat het vuur door de leerlingen van groep 8 werd aangestoken. Langzaam maar zeker groeide de vlammen uit en vlogen de vonken door lucht. Ook ging er de enige rook de lucht. Door de regen werd het veld steeds natter en blubberiger. Dit mocht echter de pret niet drukken. Nog geen 12 uur later was er nog maar een schamele hoop smeulend as over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen