Nieuws

Toneeluitvoering 'n Rieke stinkerd!

Gewoontegetrouw opende Bert Zwiep de avond en sloot het af met de verloting. Bruun Feijen had een schitterend en gezellig dorpsplein …
gemaakt met een heus leugenbankje rondom een boom midden op het podium, de microfoons deden het uitstekend, dankzij Henk Jan Schuring. Marlon de Haan had gezorgd voor een zeer professioneel programmaboekje met echt monopolygeld erop geniet. En Femmie had de regie, stelde voor, souffleerde vanuit de hoek en bedankte  iedereen .
Maar dan het spel, het was weer smullen en genieten met
Freddy als Roef die zomaar ineens zijn vrouw in de watten legde met dure cadeaus, die moeiteloos een contactadvertentie opstelde en die schijnbaar heerlijke appeltaarten kon bakken (waar het publiek niets van merkte overigens);
Wilma als Janna, zijn vrouw, die graag een beetje rondhing met buurvrouw Bertha en wel graag wilde profiteren van rijke schoonouders voor haar dochter;
Kim als Marijke, hun dochter, die zich de avances van Jan Willem maar al te graag liet aanleunen en onder de indruk was van vooral zijn zijden bloes en zijn sportauto.
Henk Jan als Luppo, een rol die hem op het lijf geschreven was, met zijn broodjes en zijn eeuwige tas,en zijn uitspraken als ‘mien moe zee altied’ en zo sportief dat hij al moe zou worden van het kijken naar een potje dammen, maar die toch wel graag aan de vrouw wou.
Meint als Jan  Willem, die geen middel schuwde om Marijke het hof te maken, die het verliefd zijn en zijn succesjes daarin ongelofelijk goed kon uitdragen en het aandurfde om in onderbroek over het toneel te rennen.
Renate als Bertha, nieuwsgierig en niet vies van een spelletje om te achterhalen wie dat winnende lot nou toch heeft gewonnen.
Wim als Willem, die wel heel veel wist van iedereen in het dorp, zomaar kwam binnenvallen en ook zo weer weg was.
En dan tenslotte Henriët als Geessie, die in hoog tempo het podium op- en affietste, niemand ontziend, wat een mooie rol, de onruststoker met haar reactie op de contactadvertentie, de onderzoekster met haar schrijfblokje, het nieuwsgierige aagje dat altijd wel een reden vindt om uit te zoeken wat waar aan de hand is.
Schitterend spel van iedereen, dat belooft weer wat voor volgend jaar.

« van 3 »

Foto’s: Bruun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen