Nieuws

Tennet-gelden en Drijber

Project ‘Versterking van het landschap’.

Zoals u misschien nog weet heeft Plaatselijk Belang Drijber eind vorig jaar een avond georganiseerd met als thema de ‘kwaliteit van het landschap’.

De aanleiding voor het organiseren van deze bijeenkomst was een mogelijkheid vanuit de gemeente om een project op te zetten voor de verbetering van het landschap rondom Drijber.
Dit wordt onder andere gefinancierd met zogenaamde Tennet-gelden.

Het landschap rondom Drijber wordt door de meeste mensen erg mooi gevonden. Het doel van het project is om een aantal dingen die het landschap zo mooi maken nog extra te versterken. Op de informatieavond van Plaatselijk Belang zijn een heleboel goede ideeën en wensen ingediend. Deze maand kreeg Plaatselijk Belang bericht dat we van start kunnen.

Wat gaat er gebeuren?
Erven: mensen die zich aangemeld hebben voor een advies over de verbetering van hun erf worden deze zomer bezocht door de experts van Landschapbeheer Drenthe. Samen wordt een plan gemaakt voor de verbetering van het erf en de mogelijkheden binnen dit project. Waarschijnlijk worden dit najaar dan al de eerste erven aangepakt!

Hamveldbrug: in mei en april wordt het gebied rondom de Hamveldbrug verbeterd. Er worden een pad en een steiger aangelegd.

Bijzondere landschapselementen: Drijber heeft een aantal bijzondere landschapselementen zoals het Bosveen en het tbc-huisje. Deze zullen ook opgeknapt worden.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen