Nieuws

Spelweek

In de zomer van 1980 wordt het eerste ‘streektoernooi’ georganiseerd met hindernisbaan fietsen, touwtrekken, zakslaan, denksport, steltlopen en kegelschieten. Ploegen als ‘Ka-Drie’, ‘Nieuw Drijber’, ‘De Hullen’ en ‘De Berkenweg’  doen hun uiterste best om de grote wisselbokaal te winnen.

Wat later wordt er bij de loskade een waterfestijn gehouden met sprietlopen en touwhangen.

De sfeer is opperbest en het feest vraagt om herhaling.

Vanaf dat moment wordt er elk jaar een spelweek georganiseerd. eerst achter de school en in de openlucht, later met zelfbedachte toneelstukjes onder het fietsenhok, dat is vergroot met een oude legertent.

Met de komst van een aantal nieuwe boerenschuren in het dorp wordt de toneelavond daar naartoe verplaatst . De mooiste locatie wordt gevonden als de wagenschuur van de familie Koops gebruikt mag worden.

spelweek2010
Vanaf het begin van de jaren 90 kan Plaatselijk Belang daar de Feestweek organiseren. Die week is ondertussen uitgegroeid tot een ware happening met kinderactiviteiten, wedstrijdavonden, een play-backshow, toneel- of variété-avonden met dans na.

De enige onderbreking is in 1995. In dat jaar is de feestweek ‘naar voren geschoven’ en gevierd op 4 en 5 mei als bevrijdingsfeest in het kader van het 50 jaar bevrijding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen