Columns archief

Schuurfeest. Of toch niet?

Vanavond schuurfeest. Daar moet ik heen. Vind ik. Maar eerst vond ik dat niet. Tot Albert zei dat ik er wel heen moest, als voorzitter van Plaatselijk Belang. Oh ja, is ook zo. Ik heb vakantie, en dan ben ik daar niet zo mee bezig. Oké, ik ga dus naar het schuurfeest. En als ik dat besluit genomen heb, heb ik er ook zin in. Leuk, feestje!

Muntjes zoeken in de keukenla. Oh ja, soosmunten. Maar er zijn blauwe en zwarte soosmunten. Albert, welke moet ik hebben? Wat is het verschil? Weet hij ook niet. Dan maar een stapel van elke kleur in mijn tasje.

Mooie kleren aan, want het is een feestje. Een jeugdsoos-feest, dus ik moet  wel een beetje jeugdig gekleed natuurlijk. Kort na negenen stap ik op de fiets. Het is rustig in het dorp. En lekker weer. Ik fiets langs Jansen, De Haan, de bocht om bij Bazuin, voorbij Daling, rechtdoor. Ik zie bij Visscher de lampen branden en de tv aan. Hè, de tv aan? Tegen inbrekers dan? De hele familie is toch op het feest?

En langzaam begin ik te twijfelen. Het feest is toch wel vanavond? Ja, vrijdagavond is soos-avond. Dus het moet wel kloppen. Toch? Of is het op zaterdag? Nee, toch? En vorig jaar dan? Ik weet het niet meer.

Ik fiets bij Visscher voor ’t huis langs: volledige rust bij de schuur. Er brandt een buitenlamp, maar verder is er niets. Vandaag dus geen feest. Nee, ik ben ook niet te vroeg. Is het dan toch morgen? 27 augustus? Die datum komt me wel bekend voor. Ik maak een rotonde van de kruising op het Binnenveld en fiets terug. Zouden ze me gezien hebben? Vast niet.

Het is nog steeds lekker weer als ik thuis kom. De uitnodiging voor het schuurfeest ligt op het aanrecht. Ja hoor, 27 augustus. Ik kijk op de kalender. Morgen dus.

27 augustus: er gebeurt zoveel in onze vriendenkring dat het niet lukt om naar het feest te gaan. Tja, volgend jaar beter. Maar kan dan wel, naast de datum, ook de dag van het feest op de uitnodiging worden vermeld? Dan overkomt dit me vast geen tweede keer. Hoop ik.

Paula{jcomments on}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen