Nieuws

Ronde van Drenthe vanmiddag 14x door Drijber

Vanwege de sneeuw rijdt de Ronde van Drenthe vanmiddag 14 keer door Drijber voor een rondje van 14 km.

.

.

Hieronder het bericht van Thijs Rondhuis die normaal gesproken niet betrokken is bij de Ronde Van Drenthe, maar vandaag, uit nood geboren, wel:

Goedemorgen!

Zoals jullie weten is dit weekend de Ronde van Drenthe. Vandaag is de belangrijkste wedstrijd, de vrouwen World Tour wedstrijd. De wedstrijd wordt vanmiddag live uitgezonden op TV (NOS)

Door de weersomstandigheden kan de geplande route niet doorgaan. De start zou zijn in Emmen en dan met een tour door Drenthe naar Hoogeveen waar de finish is. Doordat alle ploegen uit de hele wereld, media en veel vrijwilligers aanwezig zijn hebben alle partijen een belang dat de wedstrijd op een andere manier toch door kan gaan.

Zoals je weet is de organisatie in handen van Femmy van Issum, wij hebben daar geen betrokkenheid bij maar helpen nu om toch een Ronde van Drenthe verreden te krijgen. Daarom informeren we jullie nu zodat jullie op de hoogte zijn en nog de nodige voorbereidingen kunnen treffen.

Om 14.00 wordt gestart onderaan de VAM Berg. Men rijdt dan 14 ronden van 14 km en rijdt dan naar Hoogeveen om daar te finishen. De ronde van 14 km is gelijk aan het parcours van het afgelopen jaar, de route gaat door Drijber dus.

De wedstrijd wordt begeleid door (veel) politiemotoren en verkeersregelaars. De veiligheid is gewaarborgd.

Belangrijk is dat er een helikopter wordt ingezet voor de beelden, gelijk aan het NK dus. Belangrijk dat betrokkenen hiervan op de hoogte zijn. Belangrijk dat mensen met vee of andere dieren aan het parcours hiervan op de hoogte zijn en nog eventuele maatregelen kunnen treffen.

Ondanks dat wij niet betrokken zijn bij de organisatie informeren we jullie en kun je me bellen voor vragen.

Groet, Thijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen