Nieuws

Protocol Dorpshuis ’t Kaampie

Het dorpshuis gaat weer open! De stichting heeft een protocol opgesteld om deze op een veilige manier te gebruiken.

.

.

Dorpshuis ’t Kaampie
Nijenkamp 1
9419 TM Drijber
Contactpersoon: Henk Woutersen (voorzitter)

 1. We hebben besloten om het dorpshuis weer te openen!
  Vanuit de rijksoverheid gezien kunnen de dorpshuizen en ontmoetingscentra weer open uitgaande van de basisregel van 1,5 meter afstand. Ons dorpshuis volgt de richtlijnen zoals bepaald door het RIVM en de Rijksoverheid.
 1. Opening van ons gebouw.
  Na overleg hebben we besloten om open te gaan.
 2. Het protocol:
  Voorwaarde voor heropening is dat er een protocol voor coronamaatregelen aanwezig is. Om ons dorpshuis veilig te gebruiken hebben we dit protocol opgesteld.
 3. Dit protocol is door de stichting opgesteld en is bedoeld voor alle bezoekers van Dorpshuis ’t Kaampie. Het protocol is samengesteld om een veilige omgeving te creëren voor elke bezoeker van het dorpshuis. Doordat we de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid volgen, proberen we verdere verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen. Het protocol is geldig vanaf 1 juli 2020 tot zolang door de RIVM en Rijksoverheid wijzigingen in het beleid worden aangebracht waardoor een verandering van het protocol noodzakelijk is.
 1. Randvoorwaarden.
  De richtlijnen zijn samengesteld door het bestuur van Stichting ’t Kaampie, de gemeente Midden Drenthe, BOKD en stichting Dorpshuizenoverleg Midden-Drenthe.
 2. Wanneer zijn we open?
  We zijn open voor alle activiteiten. Zowel in de zaal als de biljartzaal. Afhankelijk van de activiteit zal het kunnen dat we de biljartzaal bij de zaal aantrekken. Ook is iedereen verplicht op een stoel plaats te nemen, jongeren onder de 18 of wanneer je huisgenoten bent mag je bij elkaar zitten, anderen zitten 1.5 meter van elkaar. Dit geldt voor binnen en buiten. Eenieder is verplicht de aanwijzingen te volgen welke het aanwezige bestuurslid/vrijwilliger aangeeft.
  Let wel, elke activiteit moet vooraf gemeld worden bij Linda Kaaijk 06 81864956
 3. Wie is verantwoordelijk voor het beheer?
  De verantwoordelijkheid voor het gebouw ligt bij de vrijwilligers die op dat moment aanwezig zijn. Volg hun instructies op.

2. Route en inrichting.
Een beperkte capaciteit en anderhalve meter afstand vragen om aangepaste inrichting en routes in het gebouw. Daarvoor maken we de volgende afspraken en treffen we de volgende maatregelen.

2.1 Het buitenterrein.
Het buitenterrein is voor iedereen toegankelijk, maximaal 250 personen. Wel is men verplicht op gepaste afstand te gaan zitten.

2.2 Toegang en route in het gebouw.
Het gebouw is alléén toegankelijk via de terrasdeuren van de zaal. Het gebouw is via een vaste route te betreden en weer te verlaten. In de ruimtes is goed zichtbaar welke route je dient te volgen. Via de zaal kun je naar de biljartzaal. Wanneer je de biljartzaal wilt verlaten ga je via de keuken naar de toiletten of uitgang. Verblijf je in de zaal en wil je naar het toilet of roken? Dan ga je via de klapdeur naar de toiletten, garderobe of naar buiten en je komt via de terrasdeur weer binnen. Hierbij blijft de regel, houd 1.5 meter afstand. Zodat iedereen veilig is.

2.3 Toiletten.
Elke toiletgroep mag door maximaal 1 persoon bezet zijn. En na het toiletbezoek via de garderobe/uitgang naar buiten om via de tuindeuren weer naar de zaal en bar of biljartzaal te gaan.

2.4 Keuken.
Wanneer de keuken optimaal gebruikt(snackbar) word. Zijn er hooguit 2 volwassen personen en een groep jongeren onder de 18. Ze houden zich extra aan de hygiëne dus wassen regelmatig hun handen en desinfecteren. De biljartzaal is dan gesloten of wordt bij de zaal getrokken.

2.5 Capaciteit.
De capaciteit in het gebouw is geheel afhankelijk van de activiteit en of er veel jongeren onder de 18 komen en of er gezinnen bij zijn. Daarom is opgave verplicht!!!

3 Extra maatregel en hygiëne.
Het bestuur treft extra maatregelen. We maken een aantal aanvullende afspraken en nemen een aantal maatregelen die zorgen voor een verantwoordelijk gebruik.

3.1 Desinfecteren en bescherming.
We hebben desinfecterende gel, alcoholdoekjes, handschoenen en mondkapjes. Er wordt extra schoongemaakt. De informatieposter hangt bij de ingang op het raam en het protocol kunt u vinden op de site van www.drijber.net en kun je in alle ruimtes inlezen.

3.2 Deze extra schoonmaak maatregelen treffen we:
Er wordt gezorgd dat extra schoongemaakt wordt. Speciaal aandacht voor toiletten, handgrepen, deurklinken, tafels en andere contactgebieden die mogelijkerwijs een besmettingsbron kunnen zijn.

4 Zo gaan we met elkaar om.
Iedereen houdt zich aan de landelijke richtlijnen. Dat betekent dat we elkaar groeten zonder elkaar aan te raken en elkaar dus ook geen hand geven. Als je moet niezen of hoesten doe je dat in je elleboog. Was regelmatig je handen met zeep. En houd 1.5 meter afstand van elkaar. Als je klachten zoals koorts (meer dan 38 graden), verkouden of kortademig bent, blijf je thuis.

4.1 Dit verwachten we van onze bezoekers.
We verwachten van onze bezoekers dat ze zich aan de landelijke richtlijnen van het RIVM en Rijksoverheid houden. Daarnaast verwachten we van onze bezoekers dat ze van deze maatregelen op de hoogte zijn.

4.2 Zo organiseren we onze vrijwilligers.
De vrijwilligers werkzaam in ons gebouw zijn allemaal op de hoogte van de voor hen relevante onderdelen van het protocol. Vrijwilligers geven het goede voorbeeld en laten daarmee duidelijk zien wat we ook van de bezoekers verwachten.

5 Telefoonlijst van de bestuursleden stichting ‘t Kaampie

Henk Woutersen 06 40998450
Wim Jonkman 06 17130506
Els Dijkema 06 24431748
Angelique Dekker 06 34281412
Linda Kaaijk 06 81864956
Clementine Ottink 06 29140560


U kunt het protocol ook als pdf openen of printen: https://www.drijber.net/wp-content/uploads/2020/07/Protocol-Dorpshuis.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen