Columns archief

Profeet

Spreekwoordelijk worden in het eigen land – dus ook in Drijber – profeten niet echt geëerd.
Bovendien snap ik heus wel dat het om andereredenen eveneens dom en pedant is om van jezelf te zeggen dat je over profetische gaven beschikt. Daarom lijkt het me wijzer en verstandiger om zoiets hier niet te doen. Daarentegen heb ik in de column van vier maand geleden wel keurig voorspeld dat we een hartstikke mooi nieuw Kaampie zouden krijgen. Omdat er toen al heel veel voorbereidend werk gedaan was, hoefde je daar overigens geen profeet voor in te huren maar de voorspelling is wel uitgekomen en hoe!!!  Kijk maar naar de laatste foto’s.
Zo’n resultaat komt natuurlijk niet uit de lucht vallen; er moest eerst  weer hard voor gewerkt worden op allerlei niveaus: op het dak, aan de plafonds, de muren, ramen, deuren, de vergadertafel, het aanrechtblad,  de vloer en in de kruipruimte en dat allemaal niet alleen binnen maar ook buiten.
Na uitvoerig de strakke schutting, het nog-net-niet-affe-nieuwe-tweedehandse straatwerk , het mosvrije glimmende dak, de vergrote hal, het kozijn met de openslaande terrasdeuren, de drie vorstelijke toiletgroepen en de riante – met alles d’r op en d’r an – keuken bewonderd te hebben, kun je maar één conclusie trekken: fantastisch!  Bijna had hier professioneel gestaan, maar dan zouden alle vrijwilligers die meegewerkt hebben zich tekort gedaan kunnen voelen. (Een profeet voelt zoiets ook aan maar beseft bovendien dat ze  erdoor gevleid zouden kunnen worden)  Alle complimenten mogen gaan naar iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de verbeteringen en vernieuwingen van “ons” Kaampie.
Hoewel ik dus nadrukkelijk ontkend heb profeet te zijn, kan ik toch niet nalaten te voorspellen dat op de komende jaarvergadering het onderdeel spaarrekening van het financiële overzicht er iets minder florissant uit zal zien dan die van de afgelopen jaren.

Bruun

Deze derde serie foto’s geeft een mooi beeld van de werkzaamheden in juni, juli en augustus en het eindresultaat.

« van 3 »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen