Archief columnsColumns

Ode aan Jet

Ik heb het eind vorig jaar al gedaan. Kreeg een week van te voren een berichtje met een uitnodiging en vond dat ik geen nee kon zeggen. En er konden nog wel meer vrouwen bij, typte Hanneke. Ik plaatste een oproepje in de whats-app-groep van de bootcamp – die in de winter op z’n gat ligt trouwens – en die toch voornamelijk uit vrouwen bestaat. Want dit was alleen voor vrouwen, zei Hanneke. Wat bleek? Bijna iedereen had zich al aangemeld voor een van de avonden met Henriët K, in de volksmond Jet, dus dat leverde geen nieuwe aanmeldingen op. Maar de avond kwam wel vol, typte Hanneke, geen probleem. Mooi.

Wat is er namelijk aan de hand in Drijber? Jet is consulente bij Oriflame geworden en verzorgt allerlei leuke avonden rondom deze producten. Inmiddels zal half vrouwelijk Drijber al onderwezen zijn over make-up, gezichtsreiniging en over welke kleur het beste bij je ogen en je huid past.

De avond zelf was overigens een groot succes, vond ik. Hanneke’s keuken vol met gezellig kwetterende vrouwen en meiden en haar keukentafel vol met spiegeltjes en héél veel verschillende make-up-spulletjes. De koffie pruttelde en ik keek verbaasd om me heen. Het was niet slechts een verkooppraatje – wat ik in eerste instantie had gedacht – maar een heuse workshop. We gingen oefenen en Jet vertelde, legde uit en liet zien hoe het werkte. En ze adviseerde ieder persoonlijk. Daar had ze een cursus voor gevolgd en ze deed het met verve. Leuk om te zien en leuk om te mee doen. En vooral ook erg leuk om te zien dat dames die eerder eigenlijk nooit make-up gebruikten maar nu wel, er mooier uitzagen, meer uitgesproken en stralender. Wat een beetje make-up wel niet kan doen. Op deze manier maakt Jet Drijber een beetje mooier. Daarom vond ik een Ode aan Jet wel op zijn plaats. Jet, bij dezen: Drijber óp in de vaart der volken met steeds mooiere vrouwen. En wie niet mee wil doen, is gewoon al mooi genoeg van zichzelf. Fijn toch?

Paula Laning

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen