NieuwsNoblesse

Noblesse: alles op een rijtje (update2)

20121108_170531 medium9 nov 2012- Er is veel, ook landelijke publiciteit voor de blokkade en vanavond is onze school op het Jeugdjournaal. Zie hier afspraken en filmpjes.

Met directeur Visser van Noblesse zijn de volgende afspraken gemaakt:
– Bij klachten graag, naast de gemeente, ook Noblesse zelf bellen, meteen en zo vaak als u hun stankoverlast ervaart: 088-7755300. Dit kan 24u per dag.
– De veren die nog in voorraad zijn bij de fabriek worden zo snel mogelijk verwerkt. Voor de veren die volgende week geleverd zouden worden, wordt een andere, tijdelijke bestemming gezocht. Zodra deze beide acties zijn gelukt, wordt de verenlijn precies één week gesloten om zeker te weten dat de stankoverlast door de verenlijn wordt veroorzaakt. Mocht u toch overlast ondervinden, graag meteen naar Noblesse en naar de gemeente bellen (0593-539222). 
– Uiterlijk op 5 december 2012 is de stankoverlast voorbij. Mochten we dan nog stankoverlast ervaren, dan sluit de heer Visser per direct en definitief de verenlijn. 
– Dit betekent ook dat Noblesse dan nog drie weken heeft om te zorgen dat er geen stankoverlast meer zal zijn. Alle gemeentelijke bepalingen blijven onverminderd van kracht.
– Als blijkt dat deze afspraken van de kant van Noblesse geschonden worden, zal weer worden overgegaan tot een blokkade, die mogelijk nog veel langer zal duren, dan tot nu toe het geval is geweest. 

Burgemeester Jan Broertjes heeft het volgende toegezegd:

– Het is niet mogelijk om op afroep metingen van stankoverlast te doen.
– Maar er worden over ongeveer een week vijf elektronische geurkasten geplaatst die 3 maanden lang zullen meten welke stankafwijkingen er zijn. De gemeente kan dit continu monitoren. In overleg met Drijber en Wijster zal bepaald worden waar deze kasten geplaatst gaan worden.

Verder wordt er in overleg met Plaatselijk Belang Drijber en Dorpsbelangen Wijster binnenkort een informatieavond belegd voor alle omwonenden van Noblesse. Hiervoor zullen naar alle waarschijnlijkheid ook de GGD, de directeur en de technische man van Noblesse en mileuhandhavende gemeenteambtenaren worden uitgenodigd.

Tenslotte nog een opsomming van de fimpjes en audiotapes waarin de blokkade te zien is en helemaal onderaan een aantal foto’s van de actie en van de opnames op school van het Jeugjournaal.

De uitzending van het Jeugdjournaal op onze school met onze jongste actievoerders
Het opheffen van de blokkade van Noblesse, vrijdag aan het eind van de ochtend
Een verhaal van Anthon van der Neut
, vrijdagochtend, met de burgemeester (en nog een apart intervieuw met hem), directeur Visser en Paula Laning, aan het eind van de blokkade.
Interview met Paula Laning als voorzitter van PB en beelden van de blokkade, donderdagavond en gesprekken van Anthon van der Neut met meerdere actievoerders.
Interview met Albert Zantinge en kinderen die laten zien hoe erg het stinkt, donderdag begin van de avond, ook interviews met de burgemeester en de directeur.

{gallery}2012/noblesse/9nov{/gallery} 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen