Nieuws

Mountainbike evenement

In het weekend van 19 en 20 september vind er een mountainbike evenement plaats op de Vam berg. Hierbij de bewoners informatie.

.

.

Geachte bewoner,

Het is een taai jaar voor sportevenementen. Door alle regelgeving rondom Covid-19 worden veel evenementen geannuleerd. Voor de mountainbikesport stond op 19 en 20 september een evenement bij Kloosterveen (Assen) gepland. Echter, werkzaamheden aan het terrein gooiden roet in het eten. Er zou weer een evenement omvallen, iets waar wij geen vrede mee konden hebben.

Kijkend naar een alternatieve locatie op korte termijn zijn wij op de VAM berg terecht gekomen. Hier liggen immers al attractieve mountainbike routes, waardoor we efficient een passend alternatief konden oplijnen. We hebben de benodigde vergunningen aangevraagd en gekregen en hebben goede dialoog met de Provincie Drenthe. Wij hechten er ook aan u als belanghebbende goed te informeren. Wij beseffen natuurlijk dat dit door genoemde omstandigheden later is als normaliter passend is. Wij hopen dan ook op uw begrip daarvoor.

Welke wedstrijden vinden plaats:

Er worden wedstrijden verreden om de Landelijke Jeugd Competitie (kinderen geboren tussen 2005 en 2012) en om de 3 Nationscup (oudere jeugd en volwassenen).

Publiek:

In verband met Covid-19 regelgeving is de mountainbikewedstrijd niet voor publiek toegankelijk. Alleen deelnemers en hun begeleiding kunnen het evenemententerrein op. Zij registreren zich verplicht, en dragen op het moment dat zijn niet aan de wedstrijd deelnemen of het parcours verkennen een mondmasker.

Parkeren en overnachting:

Op het terrein wordt niet overnacht. Deelnemers die willen overnachten worden naar nabijgelegen camping De Ottenberg verwezen. Deelnemers komen en gaan, dat wil zeggen, als de ene categorie klaar is met haar wedstrijd, komt de andere categorie. Het verkeer wordt begeleid door verkeerregelaars. Parkeren gebeurd op het parkeerterrein bij koffiekiosk Het Blinkerdje. Als dit parkeerterrein vol is, word verder uitgevuld vanaf de uitgang van dit parkeerterrein richting het hek van Attero aan de VAM weg.

Hygiene:

Op het parkeerterrein zullen een aantal mobiele toiletten geplaatst worden

Geluid:

Start en finish van de wedstrijden zijn bewust aan de onderzijde van de VAM berg geposteerd, zodat geluid niet ver draagt. Er is een bescheiden geluidsinstallatie, waarop een speaker de deelnemers en begeleiders van informatie voorziet en zo de wedstrijden op goede wijze kan laten verlopen, ook ten aanzien van Covid-19 regelgeving.

Organisatie:

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Endurance Sports, ondersteund door de verenigingen ATB Beilen en WSV De Peddelaars uit Hoogeveen. De organisatie is bereikbaar op 075-614 2212. In het evenementweekeinde wordt dit vaste nummer doorgeschakeld naar het mobiele nummer van mensen op locatie.

Wij hopen u zo op goede wijze te hebben geinformeerd en zien uit naar een mooi en succesvol evenement.

Kind regards / Met vriendelijke groet,                                                                                                                                                                                                                                         

Alex Schuttert

Exventure Sports & Events
Sluispolderweg 17C
1505 HJ Zaandam, The Netherlands
0031 (0) 75 614 2212 / 0031 (0) 6 2001 7546

www.exventure.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen