Nieuws

Mountainbike clinic

Nadat het eerder was afgelast vanwege slecht weer, was er vorige week donderdag dan toch een MTB clinic bij de Vam, ook voor Drijbenaren
Gezond in Midden-Drenthe had een mountainbike clinic georganiseerd bij de Vam voor inwoners uit Drijber en Wijster. Dit zou in eerste instantie donderdag 3 juni zijn, maar toen moest het worden afgelast vanwege slecht weer. Donderdag 8 juli was de nieuwe datum, toen is het door gegaan.

Er deden 8 deelnemers aan mee, waarvan een aantal uit Drijber. Fietsen en helmen waren aanwezig. Toen iedereen van een fiets en een helm was voorzien konden we beginnen, onder leiding van De Jongens van Outdoor en JBcycling. Eerst werd er een oefening gedaan op de parkeerplaats, rondjes fietsen, remmen en schakelen.

Toen dit enigzins onder de knie was gingen we naar het MTB parcours, hier begon het echte werk. Bochtjes, heuvels, obstakels, hellingen, alles zit in dat parcour. Voor de ene deelnemer wat makkelijker dan voor de ander, maar ieder kon op zijn eigen kunnen het rondje doen. Ook hier werden weer tips gegeven. Tot slot hebben we nog een ander parcours een aantal keer gefietst.

Het was een geslaagde clinic! Zowel leuk als leerzaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen