Duurzaam DrijberNieuws

Mijn Zon Mijn Isolatie

aangenaamduurzaamMidden-Drenthe helpt inwoners met isoleren woning en opwekken zonne-energie

Mensen schrikken nogal eens van hun energierekening en willen daar wat aan doen. Daarom start de gemeente Midden-Drenthe twee energiebesparende projecten om haar inwoners een handje te helpen.
In aansluiting op het geslaagde project Mijn Isolatie volgt Mijn Isolatie 2. Daarnaast start ook het project Mijn Zon, bedoeld om energie op te wekken met zonnepanelen. De gemeente Midden-Drenthe voert deze projecten uit met Energiebesparing Noord Nederland (ENN). De inschrijving voor Mijn Zon en Mijn Isolatie 2 is inmiddels gestart.

Mijn Isolatie
Eigenaren van particuliere woningen in de gemeente Midden-Drenthe kunnen samen met andere particuliere huiseigenaren met collectiviteitkorting hun gevel en/of vloer laten isoleren. Ook kan men bijvoorbeeld dubbelglas of een CV-ketel inkopen. Voor dit project geldt een bijdrage van € 200,- voor onder andere een Energie Maatwerkadvies en de volledige begeleiding van het traject. Onder het moto ‘Uw huis isoleren? Samen profiteren!’ startte de gemeente Midden-Drenthe in januari 2011 met Mijn Isolatie (1). Noaberschap stond hierin duidelijk centraal; samen energiebesparende maatregelen treffen aan de eigen woning. Dit project was zeer succesvol waardoor de gemeente besloot er een vervolg aan te geven.

Mijn Zon
Ondernemers, stichtingen of inwoners van Midden-Drenthe die geïnteresseerd zijn in het opwekken van energie met zonnepanelen kunnen zich inschrijven voor het project Mijn Zon. Het gezamenlijk inkopen van zonnepanelen en het installeren daarvan staan bij dit project centraal. Particulieren die meedoen ontvangen een gratis infraroodscan van hun woning. MKB-ers komen in aanmerking voor een gratis quickscan van hun energieverbruik. Grootverbruikers die zich aanmelden worden een paar maanden gemonitord op hun energieverbruik. Hiervoor geldt geen eigen bijdrage.

De aanpak
Beide projecten hebben een korte doorlooptijd. Voorop staat een persoonlijke, onafhankelijke en deskundige benadering. Ook is er de garantie van een vrije keuze om al dan niet maatregelen uit te voeren en is er een goede nazorg.

ENN
ENN is een consortium (samenwerkingsverband van meerdere bedrijven) en voert beide projecten in opdracht van de gemeente Midden-Drenthe uit. Namens ENN is Invent uit Beilen aanspreekpunt voor beide projecten.

Informatie
Informatie over de projecten Mijn Zon en Mijn Isolatie 2 en hoe men zich kan inschrijven, kan verkregen worden bij ENN. Zij zijn telefonisch bereikbaar via (0593) 541045 of via de mail:  info@energiebesparingnoordnederland.nl Ook is informatie te vinden op www.middendrenthe.nl en www.energiebesparingnoordnederland.nl
Het project is onderdeel van het programma ‘Aangenaam Duurzaam’ van de gemeente Midden-Drenthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen