Nieuws

LTO promofilm Midden-Drenthe

Uit DvhN: LTO-Noord afdeling Midden-Drenthe lanceerde maandagochtend een promotiefilm over het eigen landschap in Midden-Drenthe.‘We willen laten zien hoe mooi en divers het landschap in onze gemeente is. Het idee is ontstaan tijdens een ‘zoom-meeting’ op momenten dat niet fysiek bij elkaar gekomen werd met het bestuur’, aldus Roelie van der Sterre, één van de bestuursleden.
‘Een aantal fysieke bijeenkomsten op boerderijen werd afgelast maar we wilden graag onze diversiteit als agrarisch ondernemers blijven tonen.’

De film laat zien hoe divers het landschap in Midden-Drenthe is en wat een verscheidenheid aan agrarisch ondernemers er is. Van veehouder, tot akkerbouwer, tot bloementeler. Allemaal dragen zij bij aan de diversiteit van het landschap, zij onderhouden immers een groot deel van de circa 35 duizend hectare (70 duizend voetbalvelden) die deze gemeente groot is.
Een groot deel van dit oppervlakte is weiland of akker, maar ook de paden van het wandelknooppuntennetwerk lopen deels over boerenland. Akkerranden worden gezaaid op zichtlocaties en picknickbanken worden neergezet om mensen mee te laten genieten van het prachtige uitzicht.

‘Voor velen is het landschap om hen heen iets heel vanzelfsprekends. Onze boeren werken dagelijks in en aan dit landschap en doen hun uiterste best dit goed te onderhouden. Daar zijn we trots op en willen we aan iedereen laten zien.’

Naast het landschap laat LTO Noord afdeling Midden-Drenthe ook wat kiekjes achter de staldeuren zien om zo de kijker een totaalbeeld van hun boeren te geven, omdat niet alleen op de akker maar ook daar een deel van de voedselproductie plaats vindt. ‘De film toont alles van het Drentse land tot in jouw boodschappenmand,’ zo sluit Van der Sterren af en laat een afbeelding zien van een prachtig stilleven met akkergewassen een barbecue, bloemen en een kruiwagen gevuld met groentes.

Klik hier voor het fimpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen