Nieuws

Kindcentrum Drijber: Democrayztraject

Een update van Pieter over het Democrayztraject van de gemeente Midden-Drenthe samen met Kindcentrum Drijber.
Veilige schoolroutes 

Vanuit Kindcentrum Drijber zijn we al geruime tijd bezig te kijken naar veilige schoolroutes. Via het project Democrazy hebben de leerlingen een aantal knelpunten aangegeven. We hebben u daar al een paar keer over bericht. Door een werkgroepje met vertegenwoordigers van de gemeente Midden-Drenthe, PB en het kindcentrum wordt daar nu verder over gesproken. We richten ons op drie onderwerpen: 

Zichtbaarheid – We willen de school beter zichtbaar maken en verkeersdeelnemers hierop attenderen door het inrichten van een schoolzone met 30 km.  

Snelheid – We stellen voor de maximumsnelheid op de Berkenweg te verlagen naar 60 km. Ook zou deze opnieuw ingericht moeten worden met bijv. gekleurde fietsstroken 

Fietspaden – Het veiligst zouden vrij liggende fietspaden zijn. Het fietspad tussen de kom van het dorp en de school is al toegezegd en daar wordt vanuit de gemeente aan gewerkt. In de werkgroep kijken we naar het vervolg richting de kerk en de Kremboong. Daarnaast kijken we naar mogelijkheden voor alternatieve trajecten. 

Als de plannen concrete vormen aannemen willen we graag de bewoners en andere belangstellenden hierbij betrekken om samen ervoor te zorgen dat het verkeer veiliger wordt. 

Hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar het verkeer in en rond Drijber veiliger maken. Meepraten mag natuurlijk. Hert volgende (digitale) overleg is op dinsdagmiddag 11 januari. 

Pieter de Roest, directeur Kindcentrum Drijber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen