Nieuws

Iedereen Op Fietse naar Grote Hoogte

Op 5 juli 2023 wil Sport Drenthe wederom laten zien dat ‘iedereen op fietse’ kan. Als onderdeel van het programma Een Leven Lang OpFietse in aanloop naar het EK Wielrennen in september, willen wij mensen voor wie het minder vanzelfsprekend is om de VAM-berg te beklimmen, toch deze ervaring bieden. De eerste editie van Op Fietse naar grote hoogte vond plaats in 2019 in het kader van het WK Paracycling in Emmen. We hebben destijds de berg gebruikt om een unieke fietservaring te creëren voor mensen met en zonder een beperking. Inclusie en meedoen waren de twee belangrijkste thema’s. Met als hoofddoel: aandacht vragen voor fietsen en mensen met een beperking.

In de EK Wielrennen 2023 editie van Op Fietse naar Grote Hoogte gaat zich wederom richten op het ervaren van de beklimming. Dit mag fietsend, hardlopend of wandelend. Er zijn vele doelgroepen te bedenken, die via het Drentse fietsnetwerk benaderd gaan worden. Denk aan cliënten uit instelling voor blinde en slechtziende mensen, deelnemers van gehandicaptensportvereniging, cliënten van dagbestedingen, cliënten van instellingen voor mensen met meervoudige beperking, nieuwkomers in Nederland, overige para-sporters, maar wellicht ook kinderen uit aandachtswijken, etc. Iedereen die wil mag meedoen!

Ons doel is om iedereen een fietsbeleving te geven. Daarom regelen we zoveel mogelijk aangepaste (elektrische) duo-fietsen, tandems, handbikes, rolstoelfietsen, mountainbikes en driewielers om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen naar de top kunnen komen.

Zit je op het speciaal onderwijs? Heb je een lichamelijke beperking? Woon je in een instelling of werk je op een sociale werkplaats? Dan is deze dag helemaal voor jou! In meerdere groepen ga je onder begeleiding fietsend of lopend de Col du VAM beklimmen. Doe mee met activiteiten boven op de VAM-berg en moedig de deelnemers aan!

Het startpunt is bij Dorpshuis ’t Kaampie, Nijenkamp 1, 9419 TM Drijber
We verzamelen om 13:00 uur voor een kop koffie of thee bij ’t Kaampie
Kies voor een afstand van 5 of 25 km fietsen of wandelen richting de Col du Vam
Het evenement duurt tot 16:00 uur
Aanmelden als deelnemer kan via onderstaand formulier!

Aanmelden als vrijwilliger? We kunnen je hulp goed gebruiken!
Wil jij helpen om alle bijzondere fietsen op 5 juli boven de Col du VAM te krijgen? Meld je dan aan als vrijwilliger! Je kunt met deelnemers mee naar boven fietsen of lopen en ze een onvergetelijke dag bezorgen!

Aanmelden kan door een mail te sturen naar Marije Joling, projectleider: mjoling@aaenhunze.nl. We ontvangen je aanmelding het liefst voor 21 juni.

U kunt zich ook opgeven als deelnemer door het aanmeldformulier in te vullen op deze link: Iedereen Op Fietse naar Grote Hoogte

Onze dorpsgenoot Roelie Baron wil de bult lopend beklimmen met de rollator als een sponsorloop. Deze sponsorloop doet ze dan namens de stichting bloedzerieus voor de Vasculitis stichting.

website : www.bloedzerieus.nl
e-mail : info@bloedzerieus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen