Columns archief

Grote stoelen, kleine stoelen

Grote stoelen, kleine stoelen, versierde stoelen en bijna-stoelen. Drijber staat er vol mee. Goed idee van Bruun

om het dorp op te leuken met versierde stoelen ter gelegenheid van ons 800 jarig bestaan. Wat een creativiteit. Maar zeggen al die stoelen nu alleen iets over de creativiteit van de bewoners of ook over hun persoonlijkheid? Dat vind ik een interessante vraag. Ik ga op onderzoek uit in de bebouwde kom van Drijber.

In onze eigen tuin staat een enorme platte wagen met een heuse eethoek en heel veel vlaggetjes her en der. Maar ja, wij hebben een hele grote tuin, ook nog aan het begin van het dorp, en het moet ook wel wat lijken natuurlijk. Dat mensen meteen zien: hier is iets aan de hand. Onze buren zijn beduidend bescheidener, maar zij hebben iets zelfgemaakts in hun weiland staan. Dat hebben wij dan weer niet. Bij ons is het in feite een bijeengeraapt zootje met vlaggetjes als verbindend element. Ga ik verder het dorp in, neemt de creativiteit alleen maar toe en wordt het lastig daar nog persoonlijkheidskenmerken aan te koppelen. Dat idee laat ik dus maar zitten. Ik zie veel verschillende stoelen, allerlei attributen, verschillende vlaggetjes en lampjes, groen en bruin of met vele bloemen, echt en plastic, design stoelen met een enorme rugleuning en houten bankjes, stoelen in de boom of boven op het afdakje, ik zie bier of wijn en allebei.

Maar dan de Nijenkamp. Daar kom je echt ogen te kort, wat een creativiteit woont daar, hoewel ik niet weet in welke creaties Bruun de hand heeft gehad. Het kan niemand meer ontgaan dat er feest is in het dorp en waarom, 800 komt heel vaak voor.

Het is wel jammer dat we geen originaliteitsprijs in het leven hebben geroepen. Maar als ie ingesteld was, en als ik dan ook nog in de jury had mogen zitten, dan had onze enige echte brievenbus de hoofdprijs gewonnen. De brieven met 800 jaar Drijber lopen daar de brievenbus gewoon uit. Of in, dat weet ik dan weer niet. Zou de postbode dat gedaan hebben? Er staat geen afzender bij. Maar wat mij betreft heeft de brievenbus met vlag en wimpel gewonnen.

En de vier tuinen binnen de bebouwde kom waar nog helemaal niets van de feestvreugde is te zien, geen vlaggetjes, geen lampjes en geen stoelen, die zijn nog aan het broeden natuurlijk om creatiever voor de dag te komen dan onze enige echte brievenbus. We wachten in spanning af. Ze hebben nog twee dagen.

Paula Laning

« van 2 »

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen