Nieuws

Glasvezelnieuws

Providers trekken zich terug, maar aanleg niet vertraagd. De coöperatie gaat samenwerken met drie nieuwe providersZie het onderstaand bericht van Coöperatie Sterk Midden-Drenthe:

Beste deelnemers, inwoners en ondernemers van Midden-Drenthe,

Zoals u heeft kunnen volgen in de media en op onze website is Coöperatie Sterk Midden-Drenthe nu toch echt begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Hoofdaannemer BAM is gestart met de plaatsing van de centrale knooppunten (POP’s), welke onderling met elkaar verbonden worden tot een zogenaamde netwerkring. Deze netwerkring wordt in juli aangesloten op ‘het landelijke internet’. De eerste huizen en bedrijven worden weliswaar begin mei aangesloten, maar hebben dan dus nog geen verbinding. Het uitrolschema is recent nog in een grote advertentie in de Krant van Midden-Drenthe en op onze website met u gedeeld. Eind 2017 moet het netwerk in de grond liggen en operationeel zijn.

De nieuwste ontwikkeling betreft de samenwerking met de door ons geselecteerde providers Plinq en Netvisit. Beide providers hebben zich afzonderlijk en om verschillende redenen teruggetrokken. Deze ontwikkeling heeft niemand tijdens de vraagbundeling kunnen voorzien. Het is een buitengewoon zuur gegeven, maar zoals onze naam al zegt bundelen we onze krachten en gaan we u met nieuwe providers het snelle internet alsnog leveren.

De aanleg van het netwerk zal dan ook gewoon zonder vertraging doorgaan. Alle abonnementhouders die tot nu toe een contract hadden afgesloten bij Netvisit of Plinq worden gevraagd dit zo snel mogelijk nogmaals te doen. En wel bij één van de nieuwe providers: Trined, Fiber of Stipte.

Niet twee, maar drie providers dus, en een breed scala aan pakketten en diensten om uit te kiezen. Laten we de vorige vraagbundeling vergeten. Inschrijven voor een glasvezelabonnement brengt nu veel meer mogelijkheden met zich mee. Daarnaast ligt het glasvezel al deels in de grond en worden de eerste huishoudens bijna aangesloten. De vraag is dus niet meer óf het glasvezel er komt, maar via welke provider het bij u geleverd gaat worden.

Door u zo snel mogelijk aan te melden bij een nieuwe provider verzekert u zichzelf ervan dat de snelle internetverbinding ook bij u zonder vertraging tot stand komt.

Aan onze website en die van de nieuwe providers wordt momenteel hard gewerkt. Een dezer dagen kunt u de providers wederom simpel vergelijken om zo uw keuze te maken. Vanuit onze website kunt u vervolgens doorklikken naar de provider van uw keuze en het gewenste abonnement direct afsluiten. Komt u er niet uit, dan kunt u ons dit laten weten per e-mail of door ons te bezoeken aan de Weijerdstraat 7 te Beilen. Daar zitten mensen voor u klaar om u te helpen. Heeft u liever advies aan huis? Laat het ons weten en wij zoeken naar een passende oplossing.

Wij realiseren ons dat dit voor u een onverwachte en belangrijke wending is. Eén die mogelijk verwarring en vragen kan oproepen. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Weet echter dat wij ons maximaal inzetten om uw netwerk en aansluiting zo snel mogelijk te realiseren.

Namens de Coöperatie Sterk Midden-Drenthe
Roel Seele (Algemeen directeur) en Peter de Vries (Technisch directeur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen