Nieuws

Fietsen op de Vam-berg

De laatste ontwikkelingen van de werkgroep Omgeving: a.s. woensdag 24 januari zal er een schetssessie MTB-parcours plaatsvinden.

Uit de werkgroep Omgeving zijn o.a. Oscar Rensing, Albert Zantinge en Gerard Hendriksen benaderd om deel te nemen aan deze schetssessie. Ook zijn er deelnemers die als professional of op persoonlijke titel, vanuit verschillende achtergrond aan deze sessie deelnemen o.a. mountainbikers/fietsers, ontwerpers, natuur en landschap, ruimte, recreatie, ondernemers, gemeente en Attero. De uitkomsten van deze schetssessie worden op 20 februari besproken in de werkgroep Omgeving in ’t Kaampie. Het realiseren van het MTB-parcours maakt onderdeel uit van fase 1 fietsen op de VAM-berg.

Op dinsdag 30 januari ondertekenen gemeente Midden-Drenthe, Attero, Afvalzorg en de provincie Drenthe de samenwerkingsovereenkomst Vam-berg. Op 20 februari wordt de werkgroep omgeving over deze samenwerkingsovereenkomst specifieker geïnformeerd. De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is als onderdeel opgenomen in het programma van de viering van 1 jaar UCI Bike Region Label. Op deze Label-day is er een Label-tour, Label-diner en ’s avonds is er in de TT-hal een Label Party met o.a. de verkiezing van  de Drentse wielrenner van het jaar. Zie ook: https://www.firstucibikeregion.com/labelparty/

De provincie Drenthe ontving dit label een jaar geleden van de Internationale wielerbond omdat Drenthe het fietsen in haar provincie met het programma Op Fietse volop stimuleert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen