Nieuws

Fietsen met Frank zonder Eva met 3FM

Wat heeft Roelie met Frank en Eva van 3FM en met Merel, Femmie en Paula te maken? En met Jelmer en met Bert van Mooi Wark?

.

.

Nadat Roelie Baron aan de oproep gehoor had gegeven om mooie plekjes om te fietsen door te geven (zie eerdere berichtgeving) kwam Frank, helaas zonder de zieke Eva, naar de Col du VAM als radio 3FM team, inclusief allerlei begeleiding.
Paula en Femmie hadden aangegeven om vanaf Spier mee te willen fietsen, maar hadden geen idee wat hen te wachten stond en hoeveel mensen en nog meer mee zouden doen. Zo stonden ze om 16.30 uur te wachten bij Van der Valk in Spier en werden ontvangen door Bastiaan van het 3FM team.
Ze fietsten Frank tegemoet en werden zeer hartelijk ontvangen. Nadat ze aan elkaar waren voorgesteld, werden hun fietsmanden geïnspecteerd of ze wat lekkers bij zich hadden, nee dus.
Frank zijn elektrische fiets reed erg zwaar, hij alles nagekeken maar…. ondersteuning moet je wel aanzetten, zei Paula!
Ze fietsten over het viaduct bij Spier richting de VAM en net voor de spoorwegovergang stond Bert, zanger van de band “Mooi Wark” te wachten. Hij fietste ook een eindje mee (allemaal elektrisch behalve Femmie en Paula). Na het interview over de band en een foto bij het bord van de treinkaping werd de tocht vervolgd en gingen ze naar de Otterberg. Hier had Merel in de buitenbak een paard voor Frank opgezadeld. Frank had van zijn leven nog nooit op een paard of pony gezeten en stapte heel voorzichtig op het paard. Onder begeleiding van Merel liepen ze enkele rondjes. Daarna fietsten ze door naar de parkeerplaats bij het Blinkertje. Daar ruilde Frank zijn fiets om voor zijn eigen racefiets, want de Col du VAM moest beklommen worden. Onderweg zat Roelie hem op te wachten en hebben ze elkaar gesproken.
Na een kort interview met Jelmer Benjamins (was hier ook met het NK Wielrennen 2021) fietsten ze samen de berg op, gevolgd door Femmie en Paula op de fiets en Roelie in de auto.
Onderhand was het 19.00 uur en was de uitzending voorbij.
De hele rit ging een golfkar met techniek, cameraman en fotograaf mee en is alles gefilmd en Femmie en Paula? Zij waren leuke beeldvulling en zo nu en dan kletsten ze met Frank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen