Columns archief

Elvis Presley

Het was niet de bedoeling om direct al weer een column te schrijven. Maar wanneer de bal zo sportief voor open doel wordt gelegd…

.

.

Als het weer het toe laat vind ik het een klein genoegen om ’s morgens buiten aan tafel de kranten te lezen. (Die vóór zeven uur al bezorgd zijn, maar dan lig ik meestal nog op één oor.)

Tijdens het ontbijt blader ik alles vluchtig door en tegen een uur of tien -koffietijd dus- concentreer ik me op de artikelen die ik echt wil lezen. Dit stukje dagelijks leven in Coronatijd komt misschien een beetje saai over, maar ik vind het wel lekker. Vooral met een bak sterke koffie en een dikke plak gemberkoek. Wanneer de zon schijnt krijg je bijna een vakantiegevoel: De krant kan breeduit op de buitentafel, de warmte op  je rug, de geurende bloemen, de gonzende bijen en hommels en de vrolijk fluitende vogels. En: Elvis Presley natuurlijk, The King of Rock!

Rock-‘n’-roll: een zweem van Boogiewoogie, Jazz en Blues en nog veel meer! Verfraaid met een stevige afterbeat. Mijn hart hoeft niet eens z’n best te doen om met het ritme mee te komen. Precies  de 60 slagen die de secondewijzer nodig heeft in één minuut. Mijn vingers, die op de tafel mee tikken, denken er net zo over. Mijn oren luisteren en herkennen de tekst: “Don’t want a four leaf clover, Don’t want an old horse shoe……”.

Omdat ik regelmatig in Engeland ben geweest, weten mijn hersens wat er gezongen wordt.

Hij wil geen klavertje vier en ook geen oud hoefijzer: Hij wil een kus omdat hij die niet kan missen!

Hij wil ook geen zilveren dollar of een konijnenpoot aan een touwtje. Hij wil een bijzonder geluks-amulet. In feite wil hij jou! Om vanavond vast te houden! Mooie tekst eigenlijk!

Nu pas dringt door dat de muziek niet uit huis komt, maar uit het Kaampie.

Sapie en ik kijken elkaar veel betekenend aan: Het is dinsdagmorgen en het gymen is weer begonnen! We hebben niets gezien of gemerkt maar horen nu des te meer. Er wordt vast op anderhalve meter en zeker BUITEN getraind. We vermoeden glimlachend dat aan de andere kant van de bosjes  een stuk of tien dames van middelbare leeftijd hartstochtelijk staan mee te huppen op de tekst van Elvis’ “Good luck charm”. Uh-huh huh, you sweet delight!!!!  Dat mag van mij wel in de krant.

Hoezo, saai in Drijber!

Bruun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen