Columns archief

Een nieuw redactielid!

Ons gezin was getroffen door het griepvirus (zoals bij meerdere Drijbenaren gezien het bericht op deze site dd 14-2-’14). En wat doe je dan, als je je zo lamlendig voelt dat je eigenlijk wel de hele dag wilt slapen, maar dat je dat eigenlijk net hebt gedaan (zover als dat lukt met kleine kinderen die ook ziek zijn)… Dan ga je, in mijn geval, internet afstruinen, met de tablet op de bank. Eerst even kijken of er nog wat nieuws op Drijber.net staat en daar zie ik de vacature voor een nieuw redactielid.

Wanneer ik de functieomschrijving lees, ga ik bij mezelf te rade… kan ik deze functie met grote verantwoordelijkheden wel aan? Heb ik genoeg basiskennis zoals omschreven? Heb ik de mentaliteit die ze van me vragen? Kan ik het aantal werkuren waarmaken en niet op de laatste plaats.. zou ik het ingewikkelde inwijdingsritueel tot officieel kantoor wel doorstaan?

Soms moet je een beetje lef tonen in het leven en ik wil graag ook wat meer betrokken raken bij het dorp, dus ik stuur een van de redactieleden een berichtje. Er wordt enthousiast gereageerd en al gauw word ik toegevoegd aan de mailinglijst, zodat ik het ingewikkelde werkproces alvast kan gadeslaan. Wanneer ik dan aan de mailinglijst toegevoegd ben, wordt mij het serieuze karakter van redactielid al gauw duidelijk. Over alle items wordt snel en duidelijk gecommuniceerd en zo nu en dan zelfs met foto’s benadrukt. Zoals over de overmatig aanwezige politiemacht bij de Ronde van Drenthe. Was mij dit nog niet opgevallen dan werd mij dit wel zeer duidelijk gemaakt via de mail met foto’s en al.

Ze zijn zelfs zo functioneel in de redactie dat ze dit gegeven konden terugkoppelen aan het bomen snoeien, met grote bossen hout voor de deur. Dit functionele en dat snelle denken, zou ik het allemaal kunnen bijbenen? Af en toe geef ik mijn mening ook, als er wat gevraagd wordt, hopend dat ik geen flater zal slaan. Tot nu toe lukt het me aardig en mijn eerste bijdrage is inmiddels geplaatst op de site!

Naast alle gekkigheid wordt er ook gewoon hard gewerkt om de site up-to-date te houden en het lijkt me erg leuk om mijn steentje hieraan bij te dragen. Jammer genoeg kon ik ‘mijn’ eerste vergadering niet bijwonen omdat zoals aardig wat mensen al weten onze middelste dochter nogal ziek is geweest. Hopend dat dit beter zal gaan, ga ik in ieder geval vol goede moed op zoek naar nieuws voor onze beste website van Drijber. En dat zal er zeker wel gaan komen; vanaf de plek waar ik nu zit te typen kijk ik uit op een steeds groter wordende paasbult… dit zal 21 april weer een warm uitzicht geven waarvan we vast verslag gaan doen!

O, ja, om nog even terug te komen op die vacature…die pensioenopbouw en sportfaciliteiten…die zal ik zelf dan maar gaan regelen!

Mareille Oort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen