NieuwsNoblesse

DvhN en Noblesse

4 dec 2012- Vanochtend stond er weer een artikel in het Dagblad van het Noorden over Noblesse. Maar er stonden ook een paar zinnen in die niet helemaal kloppen, of die helemaal niet kloppen.

Klik hier voor het artikel.

En dit is de mail die Paula Laning, als voorzitter van Plaatselijk Belang, naar de krant heeft gestuurd, om aan te geven wat er in haar ogen niet klopt aan het artikel:

Beste redactie,
Dank voor jullie berichtgeving over Noblesse in Wijster.
Er zijn echter een paar opmerkingen die ik wil maken naar aanleiding van het artikel vandaag in de krant.
Er wordt gesuggereerd dat de kastjes door toedoen van de gemeente twee weken later worden opgehangen dan gepland. Dat is niet het geval. Drijber en Wijster hadden tijd nodig om te bepalen wat de beste plekken zouden zijn om de kastjes op te hangen. Daardoor kon het niet op de geplande dag en werd het plaatsen uitgesteld. Eerder dan komende donderdag lukte vervolgens niet.
Verder wordt er gesproken over een informatie avond van de GGD, die volgende week zou plaatsvinden. Dit is volkomen onzin. Er is nooit sprake geweest van een informatieavond van de GGD en dus is er ook nooit sprake geweest van een datum hiervoor.
Wel is er sprake geweest van een informatie avond van de gemeente, en georganiseerd door de gemeente, over de procedure ten aanzien van de stankoverlast van Noblesse. Op verzoek van de omwonenden zou GGD daar ook bij aanwezig kúnnen zijn. De GGD heeft echter al een informatieblad uitgegeven, te vinden op www.drijber.net. Als de stankoverlast sterk zou verminderen, zou er geen informatie avond meer nodig zijn, was de algemene gedachte. Pas na 11 dec gaan we verder kijken wat er nodig is om hier weer in een fris ruikende omgeving te wonen en te werken.
Ik vind het jammer dat deze laatste zin zo in de krant gekomen is. Want dit plaatst mij en mijn woorden in een heel ander, een verkeerd, daglicht. Dat betreur ik zeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen