Nieuws

Drijber het toneel van…

rondevandrenthe16 mrt 2014 – Gister- en vanmiddag was Drijber weer het jaarlijkse toneel van de Ronde van Drenthe en alles wat daarmee gepaard ging.

Zo waren daar vele motoren, zowel met als zonder zwaailcht, maar alle rijders wel in dezelfde reflecterende hesjes.

Er waren nog véél meer auto’s, zowel met als zonder fietsen op het dak en zowel met als zonder zéér uitbundige reclame op alle kanten ervan. Hoewel, waarschijnlijk niet aan de onder- en de bovenkant.

Er waren twee bussen vol bezoekers, VIP’s met mooie oranje badges aan een band om hun hals. Er waren ook auto’s  met reclame en met chique bezoekers en er waren gezellige meerstemmige zangeressen en accordeons in de tent boven op de VAMberg, waar het zeer goed toeven was overigens. Met gratis koffie en zo.

Er waren fotografen en filmers van allerlei pluimage, zo ook uw verslaggever, die met een mobieltje filmpjes maakte.

Er waren stoere mannen die zeiden dat je achter het hek moest blijven en die mobilofoons en telefoons hadden, maar toch niet alles wisten.

Er waren helpers, zowel met als zonder bidons voor de deelnemers. En oja, die waren er ook: Fietsers, heel veel fietsers, nou ja, wielrenners meer. Ja, er waren ook gewone fietsers, zonder helm en zonder snelle pakjes. De wielrenners echter waren in de meerderheid. Maar ze waren ook zo weer weg, ze fietsten heel hard, zelfs omhoog. Gelukkig gingen ze drie keer de VAMberg op, wel tegen de wind in. Het was duidelijk dat ze dat wel vaker doen. En dat geldt dan weer niet voor de fietsers zonder snelle pakjes en fietshelmen. Hun fietsen bleven keurig beneden staan.

Nou ja, en daarna keerde de rust weer terug in Drijber.

Amateurfimpjes van de wielrenners : mobiel 1      mobiel 2       camcorder 1       camcorder

 

{gallery}2014/rondevandrenthe{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen