NieuwsNoblesse

Drijber en Wijster wachten in spanning af.

13 nov 2012 – Afgelopen donderdag en vrijdag hebben omwonenden van de stinkfabriek Noblesse Proteins b.v. in Wijster een daad gesteld.

De toegang tot de fabriek is door hen geblokkeerd, zodat productie onmogelijk werd.
De stankoverlast die zij vanaf december vorig jaar ervaren was daarmee enkele uren van de baan.

Vrijdag heeft directeur Visser van het bedrijf aan de omgeving beloofd dat op 5 december de stankoverlast voorbij is. Mocht de verenlijn nog steeds stinken, dan zal hij deze definitief sluiten. Burgemeester Broertjes van de gemeente Midden-Drenthe heeft de omwonenden beloofd geurkasten te plaatsen in de omgeving. Drie maanden lang zal er gemeten worden op de plaatsen waar de stank is en niet alleen bij de fabriek.

Plaatselijk Belang Drijber en Dorpsbelangen Wijster hebben de handen ineen geslagen. Zij hebben aan de burgemeester een brief gestuurd. Hierin vragen ze opheldering over de gang van zaken tot nu toe. En over de procedure die zij nog moeten volgen om de stankoverlast te stoppen.
Plaatselijk Belang Drijber en Dorpsbelangen Wijster willen de gemeente ondersteunen bij het zoeken van geschikte plaatsen voor de geurkasten en hebben dan ook een heleboel vragen gesteld over de werking van deze kasten. Verder hebben zij voorgesteld om in de tweede week van december een informatieavond voor omwonenden te houden, waarop verdere uitleg gegeven zal worden over de stand van zaken en over eventuele gezondheidsrisico’s. De GGd heeft toegezegd een informatieblad te maken over deze eventuele gezondheidsrisico’s.

Drijber en Wijster wachten in spanning af wat de schoorsteen op pakjesavond voor hen zal brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen