Columns archief

De wereld in Drijber

De wereld staat stil. Zeggen ze. Hoe zie je dat, vraag ik me dan af? Lees hier de nieuwe column van Paula.

.

.

De wereld staat stil. Zeggen ze.
Hoe zie je dat, vraag ik me dan af?
Wielrenners beklimmen nog steeds de VAMbult, soms wel 302 keer op één dag. ATB-ers crossen door de bosjes over heuveltjes en door kuiltjes en springen over stenen obstakels die juist daarvoor zijn neergelegd. ’s Avonds rijden scooters en een enkele motor naar boven om van de zonsondergang te genieten of voor geheimzinnige samenscholingen. En voordat de rood-witte roadblocks werden geplaatst, reden auto’s met hetzelfde doel omhoog. En nee, die hadden niet gezien dat dit een fiets- en wandelgebied is. Sinds de opening van de Col du VAM is het drukker dan ooit op de straten en wegen in en rond Drijber, Corona of niet.

Peter komt nog langs met zijn kar. Wandelaars, ook veel van buiten Drijber, wandelen langs het Oude Diep. En boeren rijden in hun topdrukte heen en weer en van en op het land. Koeien geven melk, varkens eten zich vet en kippen leggen eieren. Nee, deze wereld lijkt niet stil te staan.

Maar ik sta wel vaker stil. ’t Kaampie dicht, dus geen steps, geen paaseieren, geen seniorenrestaurant en geen snackbar, geen vergaderingen ook. Alleen de Kaampiebieb kan nog bezocht worden, zij het in je eentje.

En ik zit wat vaker stil. Om het Corona nieuws tot mij te nemen. Om te luisteren naar de koning en de minister-president. Om Corona te bespreken, de gevolgen ervan en de impact op ons en op wie we nog wel en wie we voorlopig even niet meer zien. Maar op de boerderij gaat alles door. Kippen weg, verbouwen, schoonmaken, nieuwe kippen. Hier staat de wereld niet stil.

Maar de lucht is schoon, de zon is fel, en de regen vast niet meer zo zuur.

Onze website is wel opvallend stil. Het laatste bericht is van twee weken terug. In april zijn er slechts twee berichten geplaatst, tot nu toe. Terwijl dat er vorig jaar in april 16 waren, het jaar daarvoor 11 en nog een jaar eerder maar liefst 19.
Op het stilstaan van de wereld kan ik weinig invloed uitoefenen, op het stilstaan van de website des te meer. Vandaag of morgen komt er een tweetal wat verlate berichten bij. En met deze column hebben we dan in elk geval 5 april-berichten in 2020. Op naar een vollere en actievere website in mei.

Paula

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen