Nieuws

De tijd vliegt voorbij

Juf Gerda kwam er ’s middags nog even op terug. Haar werkzaamheden in Drijber begonnen toen ze de sollicitatie brief bijna een halve eeuw geleden bij Harm Bazuin indiende.
En nu had ze de hele dag al afscheid genomen. Een dag die begon met een hele bus vol kinderen die haar ophaalden voor een feestelijk afscheid. Het aller moeilijkste daarvan en tegelijkertijd het aller leukste was, dat ze van te voren helemaal niets mocht weten van de manier waarop dat zou gebeuren. De hele morgen studeerden in kleine groepjes alle kinderen dansjes en improvisaties in.
Deze workshops werden afgewisseld met het maken van lekkere hapjes, internationaal variërend van  Zweedse balletjes gehakt, Italiaanse pizzapunten en Japanse sushihapjes tot mini Franse monchoutoetjes en fruitspiezen. Met de Amerikaanse broodjes hamburger en het ijs viel er tegen 12 uur heel wat te smikkelen voor de uitgenodigde ouders. Alles werd gepresenteerd in mini “foodtrucks”. Tijdens de workshops kon de juf herinneringen ophalen met vier oud-directeuren die haar later een gezamenlijke fietstocht in de omgeving van Assen aanboden, inclusief een diner in een goed restaurant. Maar het allerleukste waren natuurlijk de voorstellingen die de leerlingen gaven. Er werd enthousiast gedanst, gezongen en geïmproviseerd. Haar eigen klas bood bovendien een zelfgemaakte plastiek aan in de vorm van 14 gestapelde stoeltjes, tafeltjes en houten “zelfportretten”.
Tenslotte mocht Kees als buschauffeur zijn “oude” juf langs alle andere juffen rijden. Die maakten om de beurt en verkleed heel duidelijk, dat juf Gerda wel met pensioen gaat, maar niet achter de geraniums gaat zitten. De reis naar Suriname is al geboekt!
Ook voor de leerlingen van groep 8 was de tijd voorbij gevlogen. Zij mochten als laatsten door een haag van ouders hun vakantie en een nieuwe school tegemoet rennen. En net zoals alle andere kinderen met een zak lekkernijen van juf Gerda. Die wilde eveneens graag naar huis, want om vijf uur begon haar afscheidsreceptie in ’t Kaampie.
Heel veel oud-leerlingen, collega’s, bestuursleden, ouders, kennissen en vrienden waren aanwezig om duidelijk te maken dat ze haar werk en aanwezigheid in Drijber erg gewaardeerd hebben en om haar veel geluk en gezondheid in de toekomst toe te wensen.

Bruun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen