Nieuws

De Buurttaofel

De eerste uitnodiging voor de Buurttaofel heeft al 23 gasten opgeleverd! Om 10.00 uur starten de voorbereidingen voor het diner.
Onder het genot van een versterkend en vooral kalmerend kopje koffie worden de taken onder de ‘gastvrouwen’ Alies, Rietje, Clementine en Anja verdeeld. Ieder wordt op haar kwaliteiten ingezet.
Tafels worden klaargezet en gedekt, buiten wordt de boel versierd, de vlag wordt gehesen, in de keuken wordt gesneden, geklopt, gemixt, gekookt, gebakken, geroerd, afgewassen en opgeruimd, om raad en hulp gevraagd, maar vooral wordt er gelachen en opgelucht adem gehaald.

Bruun en Sapie komen leuke, nostalgische tafelstukjes brengen; prachtige veldboeketjes in oude keteltjes. Als tegen 12 uur de eerste gasten arriveren, zijn we er ongeveer klaar voor. De tafels zien er prachtig uit en het eten kan even op een laag pitje. Bruun, de orgelman, draait zijn gezellige deuntjes en de sfeer zit er al goed in!

Alies doet een openingswoord en we proosten met een glaasje Oranjebitter, want het is tenslotte ook Koningsdag! De wens wordt uitgesproken dat iedereen zich thuis voelt aan De Buurttaofel en vooral geniet van een heerlijke maaltijd, van een gezellig samenzijn of van een goed gesprek. We hopen dat iedereen terug komt en dan ook zijn buurman en/of buurvrouw meeneemt: Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Hierna gaan we aan tafel, we genieten van tomaten- of pompoensoep, stokbrood met kruidenboter, broccoli, worteltjes, kipfilet en gekookte aardappelen met jus of gebakken aardappelen met mayonaise, rauwkostsalade en als afsluiting nog een heerlijk toetje met gouden kroontjes!

Alies, Rietje, Clementine en Anja willen de gasten bedanken voor hun enthousiasme en gezelligheid en vonden het een succes. Het was een feestje!

Wil je ook een keer naar De Buurttaofel? Dat kan!
De volgende Buurttaofel staat gepland op maandag 23 mei, 12.15 uur.
Je bent van harte welkom.
Opgeven bij Clementine tot uiterlijk donderdag 19 mei.

Tel. 06 2914 0560
De kosten voor het diner bedragen 8,50 euro per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen