Nieuws

De Buurtacademie wandelde

Zaterdag 3 oktober konden natuurliefhebbers hun hart ophalen bij de natuurwandeling van de Buurtacademie.

.

.

Johannes Everts uit Wijster was de gids die ochtend en dat deed hij met plezier, met verve, met humor en met erg veel kennis van zowel paddenstoelen, boomsoorten, kruiden als van vogels.
De deelnemers leerden over perzikkruid en knoopkruid, dat je het verschil tussen braamstruiken en frambozenstruiken aan de onderkant van het blad kunt zien (tenminste als er geen vruchten meer aanzitten om het te kunnen zien), ze leerden over de plaatjeszwam en de honingzwam (die levende bomen dood laat gaan), de berkenzwam (die op dode berken leeft), en de rode kool zwam (zoek maar op onderstaande foto’s), de parasolzwam en allerlei amanieten (dat zijn ook paddenstoelen), de helmzwam en de stuifzwam, maar het mooist was wel de vermiljoenhoutzwam (zoek deze ook maar op tussen onderstaande foto’s). De stinkzwam werd geroken maar niet gevonden. De waterpeper werd geproefd en liet zijn smaak nog lang achter in de verschillende monden.
Zo werd er heel wat af gezwamd, daar op landgoed Vossenberg. Het was zeker voor herhaling vatbaar. Volgende keer andere plek en ander jaargetijde.

« van 2 »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen