Archief columnsColumnColumnsNieuws

Gebedje

Het gaat over eten, maar ik vond het moeilijk om voor deze column een titel te vinden. Dus heb ik het maar zo gedaan.


Jaren geleden alweer, nam Welzijnswerk het initiatief tot het Seniorenrestaurant. Gloeiend heet werd de maaltijd aangeleverd vanuit Beilen. Een lekkere soep zat er altijd bij en een koud toetje ook. Aanvankelijk in een schaaltje, mooi opgemaakt met een toef slagroom en een chocolaatje.
Maar wegens de hygiëne werd het een ordinair plastic bakje uit de supermarkt. Omdat het oog ook wat wil, smaakte dat toch anders.
Na twee jaar coronapauze verdween met het bakje zelfs het hele restaurant.
Toch jammer, want het was altijd erg gezellig. Een mooi gedekte tafel, een nieuwtje, een grapje en leuke gesprekjes met mensen uit het dorp die je anders niet te vaak zag. Sommigen een beetje doof, maar wel saamhorigheid;
zoiets dus.
Dat “jammere” vond het bestuur van Plaatselijk Belang ook jammer.
Dus startte die “De Buurttaofel” op, maar dan voor iedereen. Na vier keer de kat uit de boom gegeten te hebben durf ik daar nu wel iets van te vinden.
De laatste keer waren de ingrediënten het meest kakelvers, want ’s morgens gerooid en geplukt uit de moestuin van Wolter en Harm. En geraapt uit de legnesten van Clementine’s kippen. Helaas waren er ook dit keer geen professionele koks die de gerechten konden bereiden, maar moesten vrijwilligsters uit het dorp het allemaal zelf doen, inclusief menukaartjes maken. Dat iets drie keer goed gaat kan toeval zijn. De vierde keer gaf met overtuiging de doorslag.
In de momentjes stilte voor en na de maaltijd heb ik stiekem de wens geuit dat deze amateurs voortaan zullen blijven kokkerellen. De belangrijkste reden was dat Alies, Anja, Clementine en Rietje verrekte lekker kunnen koken. Bovendien hebben ze oog voor het oog dat ook wat wil: alles wordt zeer smakelijk opgediend of gebuffeteerd (zal wel een fout woord zijn, want de spellingscorrectie blijft rood onderstrepen).
Het liefst had ik deze column niet geschreven. Een goed geheim moet geheim blijven. Straks heb ik geen plek meer aan tafel. Help!!!

Bruun

One thought on “Gebedje

  • Al heel wat stukjes kunnen lezen op drijber.net. Zo leuk en gezellig het lijkt hoop ik volgend jaar oktober als nieuwe Drijbernaar het zelf te kunnen ervaren.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen