Archief columnsColumnNieuws

De Fiets

Eerst sla je er geen acht op.
Dan valt het je bewust op.
Daarna vraag je je van alles af.


.

.

En tenslotte slaat je fantasie op hol.

Is het wellicht een bewust neergezette fiets? Bijvoorbeeld van iemand die er de VAM-berg mee beklommen heeft en er veel te snel mee naar beneden is gedenderd? En daarna nooit meer iets met een fiets te maken wil hebben?

En heeft -in de hoop dat het ding gestolen zal worden- het sleuteltje met opzet in het slot gelaten.

Of is het een lokfiets? En ligt er in de bosjes al heel lang een bloedfanatieke boa te wachten om toe te slaan? Om je voor diefstal in te rekenen!

Het kan natuurlijk ook een na 75 jaar teruggezette fiets zijn!

Of iemand heeft zoveel fietsen dat eentje meer of minder niet eens opvalt.

Een romantischer gedachte is, dat een eventuele eigenaresse in ’t Kaampie verkering heeft gekregen en bij haar nieuwe vriendje/vriendinnetje achterop is gesprongen. En daarna al weken niet meer aan fietsen heeft gedacht.

Absurd realistischer is, dat er nog iemand onder het biljart ligt, een lange roes uit te slapen. Maar voor hetzelfde geld is het een materiaaltest. Sparta, de fabrikant, wil er achter komen hoe lang het duurt voordat alles volledig is weggeroest.

Ook is het mogelijk dat het een oefening is van het Nederlandse leger. Met de nieuw aangeschafte drones gaan ze proberen de verloren fiets op te sporen en onschadelijk te laseren en bombarderen. De eigenaar zal er in dat geval op wachten, om daarna onmiddellijk te kunnen reageren met een claim en Moskowicz.

Of heeft iemand het plan ooit weer naar ’t Kaampie te gaan, om daar volledig verrast te willen worden dat de fiets er nog staat?

In dat laatste geval: Sorry voor deze verraderlijke column over jouw fiets die je er al vlak voor de barbecue op 15 augustus hebt neergezet.

Bruun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen